1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2450393

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
SebastianH: Tveksamt om det är den matchen som spökar. Hört inofficiella rykten om att vissa spelare dock var tagna flera dagar efter. Inte så konstigt, det är en domarinsats utan motstycke för många på absolut högsta hockeynivå. Tror man måste förstå att det inte bara var något dåligt ingripande, det var en domarinsats som upprepade gånger, stundom helt utan grund vände på en hel matchbild över ett längre förlopp. Inte bara en incident. Är faktiskt väldigt besviken att fler inte förstår allvaret i detta. Återigen, det är inte bara något felaktigt beslut som några tjurar över.

Med det sagt tror jag våra botteninsatser ligger helt på oss själva. Skador+stukat självförtroende+taktiskt dåliga matcher. Spelarna har nog skakat av sig Claessons rättshaveri. (Vi har spelat 3 matcher efter efter Färjestad f.ö. Inte 6st).
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
Idag luktar det inte förlust, det stinker.
Haveriet dom två sista perioderna mot Öret har gjort mig livrädd inför fortsättningen. Trodde verkligen man hade tagit sig samman efter förstaperren, sen går man ut och fegar bort matchen. Obegripligt.

Har man någon rest kvar av samma mindset blir det dyngtorsk ikväll. Aldrig att Timrå lyckas stänga ner Oskars offensiv till den nivå som krävs för att de chanser som ett defensivängsligt Timrå skapar ska räcka till poäng.

Timrå måste skapa fler målchanser än Oskars. Deras förstakedja utklassar vår vad gäller effektivitet. Den måste man ligga tätt på som fan, och checka smart på. I egen zon är dom inte alls lika bekväma som när dom kommit över offensiva blå. Men Timrå måste hålla sig kompakta mot dom, inte alibichecka och bli långa. Då lär det sköljas över och smälla.

Sen måste det gå fortare i omställningarna. Oskars anfaller med full kraft och på bred front. Hängslen och livrem existerar inte. Ett smart, arbetsvilligt och rejält Timrå kan profitera på det.

JJ måste givetvis vinna målvaktsmatchen, och det kommer han bara göra om vi spelar tufft framför honom, och att forwards ligger tätt-tätt-tätt på Suomela, Karlkvist & gänget.

Men som sagt, fan trot. Lär räcka med att se laguppställningen för att se vart det barkar. Förmodligen fortsätter man med Hanzl-EP-Jonte, och Halloran som 13e. Då tror jag dom redan på förhand minimala chanserna reduceras till mikronivå.
Alltså: jag tycker att det i grunden är rätt att bänka Halloran, eftersom han riskerar mer bakåt än vad han bidrar framåt. Men: kör man ett defensivt tänk som är i närheten av öret-matchen m å s t e han spela. Någon i dom där 3, tunga, långsamma och defensivinriktade kedjorna måste ha förmåga och speed att kontra.

Brrrr. Jag ser fram emot nedsläpp lika mycket som jag ser framemot att pröjsa elräkningen. Hualigen.
Låst ämne