1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2450402

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
Bragd-Birger:

Fantastiskt bra text som vanligt, men har ändå lite problem att förstå varför detta O-hamn plötsligt framstår som närmast oövervinnerliga för oss. I våra tidigare möten under säsongen har vi manövrerat ut dem tämligen enkelt (3-0 och 5-1) och lagen ser väl i princip likadana ut på papperet idag. Visst att vi befinner oss i en avgrundsdjup svacka och till synes kan tendera att vara som paralyserade under långa perioder under matcher, men vad har hänt med O-hamn sedan förra gången det begav sig? Förutom att de har vunnit en jävla massa matcher på sistone. Men hur kommer det sig egentligen? Har de förstärkt laget på något vis? Hittat nya guldkorn? Har inte tid att hålla koll på sånt. Tänker bara att det är rätt märkligt att de skulle vara favoriter idag när vi slagit dem så lätt för inte så länge sedan…
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
DJ Hemp: skulle säga att Oskars är ungefär vi där vi befann oss i slutet av november, och vi är Oskars då.
Skillnaden är att dom konsekvent gnuggat på med sin spelidé och aldrig tummat på sin offensiva grundinställning. Man tar helt enkelt mål i röven och plattmatcher utan att falla ihop och panikändra spelsystem eller formationer.
Dom har vuxit successivt, och just nu spelar dom en riktigt bra hockey, med en offensiv som skapar målchanser mot vilket motstånd som helst. Från annandagen till nu har dom tagit 19 poäng på åtta matcher, och endast blivit poängnollade i en. Dom är delad etta i gjorda mål.
Timrå har under samma period tagit 10 poäng på 9 matcher, varav 5 matcher slutat med 0 poäng. Dessutom har man gjort hälften så många mål på dessa 9 matcher som Oskars gjort på 8.

Det är således ett Oskars i toppform som kommer hit, och med ett sannolikt gott självförtroende. Har sett dom en del på slutet, och hela laget verkar tycka att det är rätt kul med hockey just nu.
I kontrast till Timrå då, där axlarna är nersjunkna och ingen jävel ser ut att njuta ö h t. Offensiven verkar ligga nerpressad mot golvet av Ante, som med handen på anfallsstrupen väser "positionering! Defensiven först!".

Skulle Timrå resa sig idag, göra en kanonmatch och ta tre poäng kommer jag förmodligen spräcka aortan i ren chock.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
Dä lukt lik mycke torsk som dä gjord i smörullas lårvik imorse 😫
Ja hopp ja ha fel…
Annars fall vi nog ner i bottenträske snart…
Nåt jävla ångestfyllt kval ork ja int mot Malmoe!
Då få en bo i Christiania när matcherna ä dä!!
Nä….skärpning nu för fan rabbuslingar!!
Ge oss frid Å vinn ikväll!!!
Låt dä rinna lätt….🎊🎉🥳
Halleluja 🙏
Låst ämne