1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581717 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2451182

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
Efter hårt jobb fick jag se segern i efterhand.

Mot Örebro såg det klart tightare ut än matcherna innan.

Men så blir man för defensiva alldeles för tidigt.
Backar hem och låter Örebro skölja över oss.

Denna match är däremot riktigt gedigen.
Ikväll höll man uppe spelet.

Avvägningarna är mycket bättre och man fortsätter att gå offensivt hela tiden när man kan.

Det är små marginaler i denna sport.

Att fortsätta utmana är det enda sättet att behålla energi i hela laget. Avlasta egna backarna och JJ och gjuta mod i laget.

Vi har en bit kvar till tryggt och stabilt spel.
Vi behöver få igång våra förväntat produktiva spelare igen.

Laborera med dem och flytta omkring dem.
Sätta ihop 51 14 54 igen osv, är ett sätt kanske men Vaffan Dahlén har sina chanser Lander har sina (ribba-stolpe idag) Pettersson får sina chanser med de tar inte vara på dem. Det är inte formationerna som är det stora problemet utan snarare det faktum att det låst sig där. Det kommer släppa! Det är surt och jävligt frustrerande men det kommer släppa! Jag gillar formationerna vi har nu. Lander Mieho Hartmann är ju helskön! Dom mjukar upp motståndarna ordentligt!
Hanzl är inte riktigt vad jag förväntat mig nu. Det går lite sakta och handlederna är inte sådär mjuka som jag tyckt mig se ifjol tex, får han igång sig igen så kommer han styra och sätta upp Dahlén och Pettersson alldeles förträffligt.

Valli är asbra just nu och det är ju fantastiskt!
Boyce!
Ja som någon sa. Han får sitta och sitta och sitta men fan vad han ger varenda chans han får!

Jag blir varm i hjärtat när jag ser Eronen Rindell och Lyytinen lasta puckar mot mål snabbt idag! Det blir ju rörigt och det blir mål!

Ett anfallsspel utan backarnas deltagande blir fruktansvärt lätthanterat för motståndaren! Idag var det inte så lätt att hantera Timrå.

Kan vi sluta oss till två segrar till skulle jag tro att det släpper ordentligt igen.

En sak som jag tyckte mig se och som jag antar att Ante menar med är att den här matchen är Timrå helhjärtade på ett sätt som man inte ser varje match.
Fysiken är där ordentligt. Det smälls på. Det provocerar motståndaren rejält och ger marginaler till oss på isen. Det här är en av det viktigaste momenten tror jag i detta lag som kanske inte har 3 kedjor med överkreativa spelare.
Det jämnar ut spelet, drar ner fart, skapar utrymme och ger endel utvisningar. Quennisen i Oskars tog en ren frustrations utvisning (interference) när han ger sig på Hartmann och trycker in honom i sitt egna mål.

Annars då?
Didde missar att lägga ut en puck över egna blå och det blir rörigt. Mieho missar lite på sin gubbe och tar inte riktigt något vidare aktivt arbete vid Oskars mål. Revanschen var fin dock av Hartmann och Mieho.

Men vaffan…
Deras smejkal plockar diddes puck på tennis och det får man applådera!

Didde räddade oss på en retur på fantomräddningen av JJ.

Helt hundra blir det aldrig. Motståndaren är alltid bättre än björklöven!

Hursomhelst är jag riktigt nöjd med denna match!

Svenssons frånvaro var mindre avgörande än Lyytinens dito.
Till Svenssons försvar bör kanske sägas att Lyytinen hade några mindre lyckade kontakter med pucken med men är en helt annan spelare än Svensson och när Valli, Lander, Hartmann, Boyce, Alvarez, Pääjärvi, Andersson, Erixon, Mieho och Hanzl utmärker sig med sitt fysiska spel så är det klart att Svenssons typ av spel inte saknas lika mycket som Lyytinens kontroll.

Stenqvist och Lundin har det svårast nu.
Stenqvist brister i tempo och hos Lundin antar jag att det är psykiskt. Han ser så jävla nervös ut när han har puck.


Bra match av Timrå!
Som lag!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
söder över: Skulle också propsa för att man använder sig av den centrala spelaren i PP på ett helt annat sätt. Nu när motståndare stänger passningsvägen djup forward -> back så slår man till t.ex. Hartmann som kan klappa vidare den till backen och skapa spelyta.

Hände flera gånger under PP:t, känns 100% inövat och funkade jättebra.
Låst ämne