1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2451670

Sv: Apropå nånting...
empa11: Skuld var kanske inte rätt ord, men det brukar ju sällan bara vara den enes fel att det träter - men detta kan vi ju bara spekulera i. Varken Ante eller Halloran verkar ju vara särskilt sugna på att prata om det som hänt utan hittills är det Kapanen och agenten som pratat, där den senare var inne på att det inte enbart är de två senaste matcherna som varit "problemet" för Halloran.

Inte hunnit lyssna på dagens avsnitt, men generellt är jag allergisk mot att grunda en hel motorsåg på bytena från en match. Tillexempel så stod ju Dahlén för kanske årtiondes sämsta försvarsinsats på Künhackls mål där i samma match och värvningen av Lyytinen sågades baserat på ett par byten som någon sett. Men ja, jag tror vi alla är överens om att defensiv inte är Hallorans starkaste sida.

Kanske är Halloran en lyx, på samma sätt som en av seriens bästa PP-backar ansågs vara en lyx (jag säger inte emot sett till att plånboken är tunn) och skickades och ersattes av billigare. Kanske kunde man ha gjort ett bättre jobb med att hitta en plats för denna "lyx" än att han blir bänkad när Wedin går sönder.

Nåväl. Halloran försvinner. Ersättaren blir en nyckel för hur detta ärende utvärderas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Icingpucken: Dahlén har till viss del samma problematik som Halloran, där bristerna i det defensiva är det som åsyftas. Dock visar Jonte upp en helt annan vilja stundom som man aldrig ser hos Halloran, det lite mer uppoffrande och jävlaranamma. Har inte sett några som helst pannbenstendenser på Nick. Han besitter absolut offensiv skicklighet, men jag lutar åt att den är mest å den individuella sidan då det kollektiva har varit frånvarande allt för ofta, vilket Dahlén tex visar betydligt mer av.

Var inte bara SAIK-matchen såklart som detta uppdagats. Men vi behöver inte hänga någon, det Halloran är bra på är han väldigt bra på.
Precis som du är inne på med LaLeggia är dessa spelare en lyx. När vi har en stabilare defensiv uppsättning och ett inarbetat defensivt grundspel tror jag vi både kommer ha utrymme och behov av denna spetskompetens.

För protokollet var jag oerhört positiv till Lyytinen från start. Ska inte påstå att jag redan då visste att han skulle bli en succé, men var bestämd i uppfattningen om att vi behövde en defensivt stabilare pjäs än honom.
Kommentera