1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2463434

Sv: Apropå nånting...
empa11: Är less på att prata optimala förutsättningar för EP. Han har haft optimala förutsättningar hela säsongen. Första halvan är riktigt bra, andra halvan är usel. Pratar hellre optimala förutsättningar för laget. Det behöver inte vara så att det är EP som ”sabbar” förstalinan men kanske att vi får ut mer av laget om man formerar kedjorna annorlunda.

Sen blir ju Timrå ganska enkla att försvara sig emot till slut när man fokuserar all offensiv kraft i en kedja. Det är många matcher denna säsong när man ser att förstalinan stångar sig blodiga mot ett bra försvar och då förlorar vi i regel. Nu får vi lite annat djup med Mieho och Palola, tycker det är ett bra läge att skaka om lite.

Sen står jag för att en bänkning av EP inte behöver vara något dåligt. Han drog kortaste strået när man splittade förstalinan och han är ingen defensiv spelare för 3:e/4:e. Det finns andra spelare i laget som jag tycker förtjänar en chans, hartmann tex som har spelat upp sig rejält från en svag inledning av säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
När Kapanen tillträdde så var jag förskiktigt positiv till det. En välkänd Timråprofil med mer eller mindre uttalat Timråhjärta

När han skred till verket var jag i mångt och mycket försiktigt, eller rent av skeptiskt till agerandet. Att skeppa LaLeggia, i mitt tycke vår bästa back, var ett vågspel med en på förhand knackigt presterande Lyytinen.

Rindell var inte heller till en början ett förvärv som såg lovande ut, varken på pappret eller sett till prestation. Även Palola kändes som en chansning på pappret.

Men tittar man på vad vi fått ut av att skeppa LaLeggia, Blomqvist och Halloran mot vad vi fått tillbaka är det jäkligt imponerande. Kapanen plockar alltså spelare som inte lyckas i sina nuvarande klubbar och får dem att blomma ut i Timrå.
Det är riktigt imponerande! Att värva stjärnor för dyra pengar kan alla sportchefer (med stor plånbok). Men att hitta dolda värden i spelare som andra inte ser och får dem att lyckas i rätt miljö, det kräver fingertoppskänsla och kompetents.

Det Kapanen har gjort för Timrå dessa månader är jag övertygad om att Nubben inte klarat.

Så hatten av för Kapanen, du har gjort ett kanonjobb so far!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: ”Är less på att prata optimala förutsättningar för EP”

Det är väl det här som är problemet enligt mig. Jag tycker det låter som förväntningar bortskämda SM-guldlagfans har. Alternativt ett tålamod från Wish. För det här skitsnacket att han varit så jävla kass alla matcher han inte producerat är ju helt enkelt inte sant? Måste gå att se längre än poängen, även om jag håller med om att jag trodde den skulle vara något högre.

Du påstår att Timrå blir enkla att försvara sig mot, ändå 23 vinster kontra 18 förluster. Just nu vinst i senaste 5/6. Förluststreaken efter nyår var det väl knappast någon som var godkänd? Hade det varit mer tillfredsställande då om EP gjort någon pytts så vi torskade mot Rögle eller SAIK med endast 2-5?

Vi kan erkänna att han normalt sett ska sätta några fler strutar under andra halvan av säsongen, men också ge honom cred för det han gör bra. För det är absolut motiverat att han fortsätter i topp-2 linor med det spel han presterar samt den poängskörd han faktiskt har.
Kommentera