1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2478748

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
FH - avdammad: Sporten har ju också kraftigt förändrats de senaste 20-25 åren. Många av den gamla skolan på hockeysnack tyckte det var förjävligt när man började ställa krav på spelare och ledare men förbisåg att sporten blivit en business som finansieras av kommersiella intressen. För 25 år sedan var det ju i princip en socialistisk gemenskap där man såg upp till spelare som i princip gav upp en civil karriär för att spela hockey i Timrå för småpengar. Idag ser det helt annorlunda ut, i min mening. Stjärnorna avlönas bättre än stadsministern och bara det är ju helt sjukt. Men med en hög lön kommer höga krav.

Jag tycker att snickaren eller undersköterskan som betalar 10-15% av sin månadslön för att se spelarna på isen faktiskt har rätt att ställa krav på nån som har högre lön än stadsministern. Speciellt när lönen finansieras av sjuksköterskan och snickaren och spelaren uppträder som en jävla kärring. Jag tror att spelarna, som avlönas bättre än Sveriges stadsminister, också känner att dom i viss mån har sålt sig till kommersiella intressen och belöningen är att dom får leka hockey på heltid. Jag tror dom förstår att supportrarnas krav är rätt höga. Sen ska det inte vara mobbing, det ska vara saklig kritik.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Olle tycker tydligen att köp o släng mentaliteten är bra?
Om vi bara sparkar spelare när dom inte producerar och värvar nya så innebär det i de flesta fall stora kostnader, i synnerhet när spelaren i fråga är högavlönad. Man bryter (Som du vet) inte ett kontrakt gratis. I de flesta fall, får man fortsätta att betala lönen tills nån är villig att överta kontraktet.
I EP:s fall, med tanke på att han har ett stort Timråhjärta, Tycker jag att man ska avvakta.
Men där har du rätt, finns mer att önska av honom, men att kalla honom usel/ värdelös Tycker jag är ett stort övertramp.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Olle: Kravställning är en självklarhet och det utgår jag från att ledarteamet och spelarna själva ägnar sig åt. Om vi ägnar oss åt konstruktiv kritik så vore det ju fantastiskt. Men det kommer naturligtvis inte att ske. Jag önskar bara att man tänkte till två gånger innan man trycker på tangenterna.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Olle: så är det. Sen så kan den där höga lönen bli en belastning också, har man 150000 eller mer i månaden och presterar som Alvarez gjorde ifjol, då skulle iallafall jag må dåligt!
Låst ämne