1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581117 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2501509

Sv: Slutspel 2023
Man får tacka gudarna att det är Kapanen och inte alla glada skrivbenter på HS som är sportchef =)

Kapanen jobbar långsiktigt och då fungerar det inte att byta ut halva truppen varje år. Med det sagt är jag övertygad om att han också ser att vi behöver göra förändringar (han har ju redan gjort flera under pågående säsong), men allt kan inte ske på en gång. Vi har dessutom inte den ekonomi som Växjö, FBK och HV har att vi kan peka på allt vi vill ha och köpa.

Att vi hamnade 5:a är en stor jävla bedrift med våra förutsättningar, en liten ort i mitten av Sverige med 17000 invånare.

För er som tycker att Kapanen är för snål med att öppna på lädret tycker jag ni ska kolla in reprisen av gårdagens match och lyssna på intervjun med Torines. "Lägg grunden först innan takpannorna". Vi vill inte göra om samma misstag vi gjorde när vi åkte ur med buller och bång 2013 med alldeles för stor kostym där vi helt seglade iväg med lönekostnader för snabba resultat.

För övrigt tror jag att förlusten av Torines är 100ggr värre än att vi inte får in exakt alla spelare vi vill ha. Jag hoppas att hans ersättare är i iaf i närheten av hans kapacitet och kompetens.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Patrick Polly: Man får väl anta då att kommande 2-3 år är en ren etableringsfas, och att slutspel bara är en bonus. För med långa förlängningar med Svensson 34, Erixon 32 och Strömberg 29 är inget du kommer gå långt i ett slutspel med. Väldigt omoderna backar.

Sen fattar jag ingenting av snacket om Rattie, absolut ingen spelare man vill ha med i ett slutspel, när vi redan har en del mjuka spetsspelare.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Patrick Polly: Klart man inte kan byta ut halva truppen varje säsong men vi har ju också en del spelare kvar från det ”allsvenska” Timrå. Lundin är solklart en sådan spelare som inte riktigt hänger med i nivån. Han är lite för långsam i allt han gör. Svensson gjorde en bra första säsong i SHL men denna säsong har han också problem med tempot, han kan inte dra nytta av sin storlek på samma sätt. Tycker SHL som liga förordar snabba spelskickliga backar så att man kommer ur forecheck i egen zon snarare än stora tunga backar som kan frysa spelet. Alvarez, det var väl fan att han skulle göra sin bästa säsong just i år, det blir lite svårt att ge honom 2 nya år med tanke på ålder. Walli blir ju det stora tappet, här känns det som att Timrå har missat att förvalta en utvecklingsbar spelare som även tagit kliv men det kan ju finnas andra orsaker till att han drar. Hartmann börjar växa in i kostymen, nästa säsong behöver vi honom påslagen från start och inte bara andra halvan av säsongen.

Visst finns det spelutrymme för Kapanen även om han strösslat ganska friskt med spelarförlängningar redan nu?
Låst ämne