1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582742 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2507410

Sv: Slutspel 2023
Show54: Backsidan är allt annat än optimal, ja. Finns mycket att förbättra.

Dock är ju hela vårt agerande i egen zon en konstant last mot detta motstånd. Varje match har minst en situation av bägge dessa som leder till mål:
1. Mumbojumbo-situation där de petar in en puck där backar inte går in fysiskt, i kombo med att JJ inte kan limma åt sig pucken.
2. Svarta får lobba slagga/höstlöv som utan snudd på någon spelare från vardera lag når nätmaskorna.

Alltså bägge typen av mål, varje match.

1an måste belastas backar. Och i vissa av dem JJ.
2an är hela laget i defensiv zon. Att vi inte får en kropp i vägen, varken våra egna eller att vi pressar ihop svarta så åtminstone de utgör hinder i skottlinjen är ju en väldig belastning.

Om vi går till andra änden av planen. Nu har jag inte statistik men vi måste skjuta betydligt fler skott för att något ska rinna genom. Ofta genom att vi spelat runt med kniven-på-strupen-passningar väldigt länge innan. Svarta kan liksom bara vinna en tekning för att detta ska ske. Det är liksom Drottninggatan en fredag kl 15 framför deras mål. Medan vi i mångt och mycket har ett Abisko torg kl 01 en söndag framför vårt. Dock med den lilla irriterande faktorn att någon ändå likt förbannat lyckas skymma JJ så den är omöjlig för honom, enligt vad jag hör.

Lyckas vi komma runt detta återstående 3 matcher? Jag satsar inte mitt fläsk på det. Två på tok för svårknäckta nötter med så här kort tid kvar.
Men jag kommer definitivt hoppas, och jag är lika pepp inför lördag som jag var inför förra fredagen!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Hur kan dessa 8 backar som Kimmo vill ha till nästa säsong utan Eronen och Stenqvist vara bättre än nuvarande uppsättning? Jag förutsätter då att David B. tillkommer och att både Simon F. och Noel E. är 7a och 8a.
Didrik S, Joonas L.
Per S, Axel R.
Tim E, David B.
Simon F, Noel Edfeldt
Att Johannes Kinnvall kan nämnas som ev. aktuell är väl märkligt, då LaLeggia fick respass med ungefär samma spelstil. Bra offensiv men betydligt sämre defensiv.
Låst ämne