1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577905 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2507390

Sv: Slutspel 2023
söder över: Örebros backar åker med pucken vilket gör att deras fws får pucken när de ska ha den medan Timrås backar inte spelar bort någon med sina passningar eftersom de står still varje gång de har pucken. Lander må strida men vann inte många tekningar eller puckar ida
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Show54: Det som var allra mest uppenbart ikväll var väl hur våra backar blev helt fastcheckade gång på gång vid försök till uppspel. Där försvann ju både dyrbar tid när vi behövde lägga spelet i andra änden av planen plus att den nödvändiga energin att orka gå framåt också försvann.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Show54: Backsidan är allt annat än optimal, ja. Finns mycket att förbättra.

Dock är ju hela vårt agerande i egen zon en konstant last mot detta motstånd. Varje match har minst en situation av bägge dessa som leder till mål:
1. Mumbojumbo-situation där de petar in en puck där backar inte går in fysiskt, i kombo med att JJ inte kan limma åt sig pucken.
2. Svarta får lobba slagga/höstlöv som utan snudd på någon spelare från vardera lag når nätmaskorna.

Alltså bägge typen av mål, varje match.

1an måste belastas backar. Och i vissa av dem JJ.
2an är hela laget i defensiv zon. Att vi inte får en kropp i vägen, varken våra egna eller att vi pressar ihop svarta så åtminstone de utgör hinder i skottlinjen är ju en väldig belastning.

Om vi går till andra änden av planen. Nu har jag inte statistik men vi måste skjuta betydligt fler skott för att något ska rinna genom. Ofta genom att vi spelat runt med kniven-på-strupen-passningar väldigt länge innan. Svarta kan liksom bara vinna en tekning för att detta ska ske. Det är liksom Drottninggatan en fredag kl 15 framför deras mål. Medan vi i mångt och mycket har ett Abisko torg kl 01 en söndag framför vårt. Dock med den lilla irriterande faktorn att någon ändå likt förbannat lyckas skymma JJ så den är omöjlig för honom, enligt vad jag hör.

Lyckas vi komma runt detta återstående 3 matcher? Jag satsar inte mitt fläsk på det. Två på tok för svårknäckta nötter med så här kort tid kvar.
Men jag kommer definitivt hoppas, och jag är lika pepp inför lördag som jag var inför förra fredagen!
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Show54: Ja, vi saknar Rindell enormt mycket. Enda backen vi har som klarar av att ta upp pucken med fart och hitta ett bra pass så vi får komma in med fart och utmana.
Låst ämne