1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581731 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2522383

Sv: Silly Season 2023-2024
sargad: Undra hur stor roll Walli egentligen kan få i SHL. Tycker inte han tog chansen hos oss, här inne låter det alltid att ante aldrig gav honom chansen men jag tycker Walli i slutänden blev en kontringsspelare som blev lättare och lättare i närkamperna ju längre säsongen led och hade svårt att delta i nån form av tryck i anfallszon. Ska han få en större roll så tror jag han får gå ner en division.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2023-2024
Olle: Håller med sedan är han inte stark på pucken att komma ut med den från sarg tex och få fast den. Han vill nog ha mer deg med så i min bok inget stort tapp.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
Olle: Överlag så gjorde Walli en väldigt bra grundserie. Han har nog bidragit till ett antal pinnar totalt sett när andra inte steppat upp. Sen är slutspel något helt annat och det blir mer en kollektiv insats som ska bära frukt i form av "skitmål". Hela laget har något att jobba på där inför nästa säsong. Man ska även komma ihåg att vi bara mötte Örebro, de spelar väldigt samlat och inte många av våra spelare som lyckades etablera något mot dem.

Personligen tycker jag det är synd att han lämnar. Skulle inte bli förvånad om han blir på riktigt att räkna med i SHL inom några säsonger, om han forsätter samma takt. Sen kan jag dock förstå att man inte förlänger, finns ju inte hur många platser som helst i laget och vill man spetsa till det så kanske han inte är där riktigt än. Men hårt jobb och att bryta mönster det bidrog han med i många matcher och den creden kan man ge honom. Önskar honom lycka till i vad han än tar sig an.

När det gäller Stenqvist och Palola så har jag väl inget speciellt att säga egentligen. Stenqvist tycker jag höjde sig i slutspelet och vann fler närkamper och fick igenom fler puckar, men tycker han var för långsam i uppspelen och inte lyckades riktigt med det han åtog sig stora delar av grundserien. Palola kom och gick, ungefär det som man förväntat sig varken mer eller mindre.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
Olle: Tror Walli är precis en sån spelare som borde prova 1-2 säsonger i Liiga
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
Olle: Jag tror det är såhär: Walli vill spela mer om han ska stanna i Timrå. Timrå kan, av förklarliga skäl sett till vilka som är klara på forwardssidan inte garantera detta då han inte petar Dalle, Wedda, Pettersson, Hållander eller Hartmann. Kvar då finns en ytterplats i topp 6 att slåss om med Mieho, Pääjärvi och eventuellt nytt namn. 66% risk att inte ta den platsen. Då kan nog Walli känna att om han ska ha samma minuter som nu så kan han testa det i ett annat lag med ett annat system och tränare, för att få en fräsch nystart.

Här tycker jag att båda parter gör rätt. Timrå vill kunna ge chansen till lovande spelare utan att för den delen forcera det. Och vilka minuter ska de då kunna ta, om man redan har 14 seniorforwards på kontrakt? Walli är på absolut inga sätt en oersättbar spelare, om än en lätt spelare stt tycka om med sin frenesi.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
Olle: Angående juniorer så måste faktiskt Timrå ge de speltid, speciellt med tanke på att vi tappat yngre förmågor som bröderna Zetterberg, om vi ska ha sådana kvar så måste de kunna utvecklas i föreningen, hockeygymnasiet verkar ju mest ta in talanger utifrån, då är ju frågan hur många platser det finns på hockeygymnasiet. Sedan måste de få en chans att komma in i A-laget och det är inte Smålands A-lag jag menar.

Föreningen måste söka talanger på hemmaplan,, låt säga Hälsingland, Jämtland och Västernorrland, finns platser över kan man ta från längre avstånd, man missade ju tydligen Hugg också t.ex.
Låst ämne