1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2536350

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jo jag har läst flertal ggr under säsong där även Bernhardts agent bekräftat att Bernhardt har kontrakt med Modo om de gick upp. Sen att det är luddigt med att det inte står på EP att han har kontrakt, det gör det ju extra otydligt, helt klart.

Detta är från en artikel i Januari där det kom ut att det blir Timrå om inte Modo går upp.

"Men som alla vet har David kontrakt med Modo nästa år och han hoppas att han ska spela i SHL med Modo, säger hans agent Morten Green till ÖA. "
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Haha ni greppar efter halmstrån fortfarande.

Det är inte konstigt alls att hans kontraktsår inte syns. Tänk efter nu.

Det troliga scenariot är följande. Han hade ett kontrakt med modo för HA detta år och det är det man rapporterat in till ligan, därför är det detta som syns på EP.

Under säsongen satt han sitt namn på ett nytt kontrakt men för SHL. Detta kontrakt är inte inrapporterat eller kommunicerat eftersom det var oklart ifall det skulle gälla då allt beror på ifall vi går upp eller inte.

Sedan kom Bernhardt muntligt överens med Timrå eller kanske till och med skriftligt, det kontraktet blir värdelöst eftersom man inte kan ha två avtal samtidigt och under samma period, då tittar man på det som signerades först och det var kontraktet med modo, så det är det som kommer gälla när spelaren ska registreras in i truppen.

Är vanligt i Finland att man har på detta sätt, ett kontrakt som gäller samt ett nytt underskrivet för nästa säsong. Var det inte så lööke hade han hade ett kontrakt signerat och färdigt för nästa år, men spelade ut denna säsong på nuvarande kontrakt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Jag kan vara ganska nöjd med att vi slipper Bernhardt. Med Stenqvist + Eronen out måste väl pengarna räcka till en tvåvägsgeneral? Känns som det + någon välscoutad billig forward som är rightare från typ ettan så blir det bra det här!
Kommentera