1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2538339

Sv: Apropå nånting...
Dexter : Ja det är större chans att vi vinner SM-guld. Ganska rejält mkt större t.om. Ni har på riktigt en riktig skitsäsong framför er. Jag vet, det är asroligt att gå upp. Men nu knackar verkligheten på dörren. Ni kommer förlora en helvetes massa matcher kommande säsong. Förluststreaker som närmar sig tvåsiffrigt är mer troliga än tvärtom. Ni ska överleva, det är allt er säsong handlar om. Och den startar nån gång i mars 2024
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag säger inte att du har fel. För MoDo handlar det som du säger om att överleva och troligtvis avgörs det i mars 2024. Men angående frågeställningen om det är större chans att Timrå vinner guld blir jag osäker.

Kollade upp det och sedan säsongen 2002/03 är det alltså endast sju lag som lyckats vinna SM-guld. Frölunda, HV, FBK, MoDo, Brynäs, Skellefteå och Växjö. Det är på Premier League-nivå. Rätt sjukt hur få lag som vinner guld i Sverige. Vilket också gör Växjös resa så imponerande. Här får ju Luleå och LHC anses vara losers som inte lyckats knipa guldet trots stora framgångar i seriespelet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja det är en obligatorisk fallgrop numera av en nykomling att överskatta sin allsvenska trupp. Steget till SHL är enormt.
HV försökte ändå med stor kassakista att värva spets, men fick i slutändan byta halva laget under säsongen. Ändå var det på håret.
Timrå har ju bytt i stort sett hela sitt allsvenska lag på bara 2 år.

Modo har en mangrann uppgift framför sig. Det finns absolut inga räddningsplankor i SHL numera. Det är jämnt och tufft över hela linjen.

Skulle säga att det är ett mirakel om Modo klarar sig kvar. Vinner vi SM guld så är det på sin höjd en överraskning.
Kommentera