1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581752 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2554168

Sv: Apropå nånting...
empa11:

Jag må vara lite väl bitter över ispremiären och dess utförande, men det grundar sig tyvärr i ett mycket mer djupgående problem.

Vårt mediala intryck i sin helhet.

Det gnager på mig å det grövsta att vi inte klarar av att hålla jämna steg med någon av våra seriekonkurrenter. Till och med Oskarshamn slår och på fingrarna med råge.

Hur kan det vara så svårt att hitta kompetent personal som kan se till att anordna en ispremiär där det inte blir STELA avbrott i presentationen och där deltagarna i tävlingarna verkar införstådda med vad som skall hända?

Hur kan det vara så svårt att skapa ett mervärde kring våra lag, och särskilt representationslag? Vi ska till exempel till Finland på försäsongen, där bör det ju komma MINST 3 filmer @ 15 minuter styck som dokumenterar både före/under/efter man är där. Allt annat är under all kritik. Sannolikheten är att det blir en 2:17 lång intervju med Lander som säger att man ska hitta sina roller.

Hur kan våra seriekonkurrenter ha tillgång till att göra roliga sommarintervjuer och media men inte vi? Vad hindrar Timrå att likt alla andra faktiskt existera även under semester (där folk också är som mest mottagliga?!?!)

Hur kan vi ha så intetsägande inför-match intervjuer? Kollar vår mediapersonal inte på matcherna tillräckligt för att ställa EN ENDA fördjupande fråga om föregående match?

Hur kan det vara så svårt att skapa medialt mervärde i arenan? Många har varit på plats i andra arenor (HV71, Örebro t.ex. där man har paus-snack och lite LEVANDE medieaktivitet under matchen. Så jävla intressant är inte kioskernas meny att man ska lägga 3 av 18 pausminuter på att visa den.

Sammantaget så brister vi i stort sett på ALLA plan vad det gäller vår mediekommunikation, och vad det beror på känns helt obegripligt. Det grämer mig SÅ många gånger per säsong att jag vet att jag själv hade kunant styra upp detta SÅ mycket bättre om jag bara fick chansen att genomföra det som jag anser ingår för en elitförenings media-coverage.

Nu loggar jag ut för kvällen, med en bitter smak i munnen efter att ha sett ytterligare ett år av fullständig förvirring i 90 minuter, där hela stämningen i arenan är ”vad i helvete är detta för dynga man satt ihop?”.

Ja det är en gratisgrej, men man måste ju inte hoppa över PLANERINGSFASEN bara för att man inte genererar intäkter.

Gör om, gör ordentligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
vonDöbeln: Tack för att du lyfter upp frågan. Jag är ingen expert på mediaproduktioner, men jag kan intervjuteknik utan och innan och den delen stör mig mest. Att inte jobba med uppföljningsfrågor är en av anledningarna till att de flesta intervjuerna blir så platta. Ett svar ger oftast anledning till att gräva vidare och på så sätt blir frågeområdet mer intressant för lyssnarna. Om man är en erfaren intervjuare så måste man kunna improvisera och byta struktur beroende på vad svaren blir. Man ska inte bara ställa dom nedskrivna frågorna, då blir inte samtalet naturligt.
Vill man få den man intervjuar att bli mer avslappnad, så kan man försnacka och där och då fånga upp nya frågeställningar plus att man ger information till personen om upplägget.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
vonDöbeln: Jag vet inte riktigt vad exakt det är vi blir så utklassade i, av alla andra lag? Nu följer jag inte alla lag heller, så berika mig gärna!
Jag är absolut inte motståndare till att professionaliseras och utvecklas, men jag tar det gärna konstruktivt isf. Annars blir det för mig rätt svårt utröna vad konkret vi behöver jobba på, mer än att det gnälls i tid och otid.

Gällande matchupplevelse, denna är jag 100% enig att den kan förbättras. Vilket jag också skrivit spaltmeter om. Men det gäller ju mer generellt. Inte tycker jag att den är rigoröst bättre i de bortaarenor jag besökt? Det har dock främst varit SAAB Arena, Hovet och Hägglunds för mig. Av geografiska skäl. Inte tycker jag att det är något publikfrieri av högsta rang där heller?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
vonDöbeln: "Det grämer mig SÅ många gånger per säsong att jag vet att jag själv hade kunant styra upp detta SÅ mycket bättre om jag bara fick chansen att genomföra det som jag anser ingår för en elitförenings media-coverage."

Kevin Blomkvist
Content Creator
[email protected]
060-789 10 28

Dela med dig lite av dina kunskaper där då. Telefonnumret och mailadressen finns väl där av en anledning.
Kommentera