1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581537 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2566222

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Fast den där jämförelsen ger jag inte jättemycket mycket för, då de försökt jämföra äpplen och päron.

Modo FÅR inte 16m årligen rakt in på kontot och göra vad de vill med. Modo äger sin arena och kommunen hyr bla isyta och andra ytor så det kommer med en viss motprestation, hockeygym lär ju kommunen stå för och betala för att nyttja vår arena, gym osv. Vi har en tillgång som kommunen betalar för att nyttja. Alternativet hade varit att kommunen får bygga sina egna ytor och driva detta själva och frågan är ifall detta hade blivit billigare än att köpa in sig i en arena.

Klart klubbar som inte äger sin arena får mindre i pengar i en sådan granskning men å andra sidan har man inga kostnader för att investera i arenan eller står för driftkostnad mm. En hel del dolda kostnader som inte syns när man inte har några pengaströmmar att spåra.

Jämför fallet där kommunen äger arenan men klubben hyr arenan för ett belopp långt under marknadsmässigt (1kr). Hur räknar man in detta i jämförelsen? Det är ju inte synligt att kommunen sponsrar men indirekt så gör man ju det och med en ganska stor summa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Man ska ju veta att öviks kommun dessutom lägger in stora pengar i Modos hockeygymnasium som direkt strider mot kommunlagen då andra idrottsgymnasium inte får samma pengar alls.
Men vad jag hört så kmr det upp till ytan snart.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: här fanns en öm tå minsann.
Kommentera