1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2573088

Sv: Apropå nånting...
Nu är moralens högborg igång igen, och kör den gamla ”Rockmusik gör barnen till satanister”-floskeln. Men denna gång räckte inte FB-grupperna där man kan kamma sjukt mycket likes från andra boomers som inte inser att ”hata” i detta sammanhang inte alls betyder att man förespråkar dödsknarkvåld.
Jag får fan panik på detta.

Precis som jag skrev i ett svar på inlägg 7000 om ”KLACKEN ÄR HAT OCH HOT”:

1. NEJ - En ramsa med värdeord som ”Hatar” gällande sin ärkerival betyder nödvändigtvis inte att man önskar föreningen smärta. Det är bara vad det är, ett värdeord som symboliserar rivaliteten. Herregud.

2. NEJ - Det finns ingen evidens för att barn tar skada eller börjar begå våldsbrott för att de hör detta någon minut en match. Om ni på riktigt är oroliga för barnpåverkan, engagera er i det som faktiskt bevisat skadar barn. Börja med gangsterkulturens musik som är jättepopulär, eller vissa TV-spel som de spelar. Inte ens dessa har bevisat jättestor inverkan på barns moralkompass, men ni förbättrar nog världen mer där.
Utöver det så är det nästan förminskande att tro att föräldrar själva inte kan lära sina barn rätt och fel.

3. JO - Det var visst hatisk stämning förr, tex 80, 90-talet. Kanske inte just mot Modo, men mot Sundsvall hockey slogs det hejvilt, och t.o.m. spelare fick fly arenan i bilar för att inte bli pucklade av supportrar.
Även mot Brynäs på 70-talet vittnas det om hur Timråfansen skulle mörbulta vissa spelare och ledare.

Det är otroligt lätt att peka på att en ramsa som innehåller ”Hata Modo” faktiskt är moraliskt förkastlig, den innehåller ju ordet ”hat”. Men jag är ledsen att behöva avslöja att detta narrativ mest är till för att ni själva ska känna er lite bättre, att ni har en moralisk överlägsenhet.

Om ni inte tycker om ordet, fine! Alla har rätt till sin åsikt. Men sluta moralisera över att det skulle vara några våldsbejakande hatextremister som skanderar barnapåverkande skräckramsor. Det. Är. En. Gliring.

Vad fan är det för godhetsknarkar-masspsykos som pågår?? Och sista bilden, om tifot: VEMÄRDENHÄRMÄNNISKAN??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
empa11: Tråkigt för alla som bor eller har bott i Tallnäs, t.ex. alla hockeygymnasister utifrån att någons förutfattade mening ska få diktera att man inte då får vara stolt över den platsen. Själv har jag bott i Tallnäs och jag är inte ens kriminell eller våldsam. Så fortsätt svartmåla och dela upp så får vi se om det blir bättre
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: om man nu har så starka åsikter, stå för dom då! Varför sätta in en anonym insändare!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: man undrar ju verkligen vad det är för nöt som på riktigt tycker att klacken är pinsam.

Dags att köpa en sittplats istället och göra plats för de engagerade.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Så fruktansvärt less på dessa människor. Efterblivna hela bunten.
Kommentera