1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581992 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2591265

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
DenRöda: Vi ligger hyfsat brunt till vad gäller ekonomi och eget kapital. Bara att vi budgeterat med kvartsfinal innebär lite bromsspårsvarning. Är det då rimligt att tänja budgeten maximalt för Julle? Vete fan. Med tanke på hur Forsmark kommit in i det känns backsidan mindre panikartat tunn än den gjorde vid säsongsstart. Sen har vi Edfeldt där bakom som kan knapra iaf lite istid vid behov.

Förlänger man med Julle måste man nästan bryta med någon av Erixon/Eronen. Kapanen är väl inte främmande för den typen av move, men skulle han göra det med någon av dom? Tveksamt.

Förhoppningsvis har Julles löneanspråk sjunkit en smula efter den här try-outen. Att säga att han varit en besvikelse är lite hårt, men nog hade jag förväntat mig en lite högre nivå. Hans förmåga att fatta snabba (fel)beslut i defensiva situationer såg jag inte framför mig t ex.

Jaja. Blir väldigt intressant att se hur Kapanen gör här.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Bragd-Birger: Helt enig. Med en uttalad satsning på yngre spelare, ett EK att fylla på samt att det kan vara bra att ha lite handlingsfrihet i jan/feb så säger jag nog nej oavsett. Forsmark har verkligen växt av istiden. Visst, det har kostat lite (FBK hemma framförallt) att matcha båda Forsmark och Edfelt men det är rätt väg att gå. Dock ser man väl hur viktig en "mobil" backsida är även för anfallet och där passar väl erixon, svensson, didde sämre än Joulevi. Och en uppsida finns säker med tanke på skadehistoriken etc (men behöver vi en till med den "risken"?).

kortsiktigt ja men långsiktigt nej. Jag hoppas det inte blir nåt om det inte finns en bra budgetlösning. Vill inte ge SHL chansen att straffa oss (flytta ner en landsortsklubb utan riksintresse) på nåt sätt för missat EK.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Bragd-Birger: Det kan ju brytas med någon Forward med. Det finns ju lite mer framtid i Julle än en del andra i laget.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Bragd-Birger: Jag må ha lite tveksamheter kring Eronens speed på grillorna, men han står fortfarande högt i producerade poäng bland backarna internt.
Jag säger nej till att signa Juolevi och skicka Eronen om det skulle vara ett alternativ.

Sen är det väl en anpassningsperiod till SHL med den stora rinken med kanske.
Även om man önskar att alla kunde komma in som Lyytinen och bara vara helt självklar på nått sätt.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Bragd-Birger: Jag tycker att man kan läsa mellan rederna att man kommer att behålla Juolevi. Men vi får se. Beror på priset som vissa skrivit. Erixon eller Eronen kommer inte få spela så mycket isf. Eller Didde men han känns mer säker. Forsmark och Edfeldt lär inte få mycket istid om Juolevi stannar iaf.
Låst ämne