1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581652 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2591251

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Vad tycker vi då? Ska vi signa Juolevi?

Jag känner varken bu eller bä just nu. Han har varit helt okej. När han spelade med Lyytinen fick han inte ha lika mycket puck. Mer puck med Rindell men det blir för mycket mål bakåt där.
Man kan klart se uppsidorna hos honom och han passningar sitter oerhört fint på bladet. Även vassa skott från olika vinklar.
Det jag inte känner igen med honom är hans kroppspråk. NHL måste ha skinnat honom från all glädje känns det som.

Det som talar emot är lönekravet. Vem är han bättre än? Vem ska petas? Kommer någon få gå kanske?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
DenRöda: Vi ligger hyfsat brunt till vad gäller ekonomi och eget kapital. Bara att vi budgeterat med kvartsfinal innebär lite bromsspårsvarning. Är det då rimligt att tänja budgeten maximalt för Julle? Vete fan. Med tanke på hur Forsmark kommit in i det känns backsidan mindre panikartat tunn än den gjorde vid säsongsstart. Sen har vi Edfeldt där bakom som kan knapra iaf lite istid vid behov.

Förlänger man med Julle måste man nästan bryta med någon av Erixon/Eronen. Kapanen är väl inte främmande för den typen av move, men skulle han göra det med någon av dom? Tveksamt.

Förhoppningsvis har Julles löneanspråk sjunkit en smula efter den här try-outen. Att säga att han varit en besvikelse är lite hårt, men nog hade jag förväntat mig en lite högre nivå. Hans förmåga att fatta snabba (fel)beslut i defensiva situationer såg jag inte framför mig t ex.

Jaja. Blir väldigt intressant att se hur Kapanen gör här.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
DenRöda: Har också märkt av hans tvivelaktiga kroppsspråk i flera situationer. Ser inte ut att brinna för det. Men får väl hoppas att Ante och Kapanen vet vad dom gör i och med att dom verkligen verkar vilja behålla honom.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
DenRöda: Känner inte att han gjort någon jättesuccé även om han stabiliserade upp bra när backsidan varit svag. Men vi har alltså: Edfeldt, Erixon, Eronen, Forsmark, Lyytinen, Melander, Rindell, Strömberg och Svensson på kontrakt utöver Juolevi. Det är ändå 9 backar. Melander är visserligen på tillväxt och inte tänkt att gå in i A-laget. Edfeldt har blandat och gett men gjort det bra defensivt. Forsmark är intressant och tar för sig, framför allt framåt. Det är väl i så fall om Juolevi ska ersätta Svensson/Erixon, men vad ska vi då ha dem till? Brukar sällan funka bra att rotera spelare i hockey för då tappar de tempot.

Nej, jag är inte helsåld på förlängning av Juolevi, kostar nog mer än det smakar just nu.
Låst ämne