1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581746 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2591929

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2023-10-31
Nu har man andats i kvadrat en stund och kan förhoppningsvis reflektera mer sakligt över det haveri vi fick bevittna idag.

15 matcher är spelade och våra tydliga svagheter just nu är:
1. Jämnhet.
2. Avgrundslåg lägstanivå.
3. Avsaknad av matchcoachning.
4. Bristande offensiv.
5. Bristande defensiv.
6. Avsaknad av ansvarstagande och ansvarsutkrävande.
7. Oförmåga att hantera press.
_______________________
Av någon anledning så har vi till synes en total oförmåga att hålla ett jämnbra spel över 60 minuter. Vi faller alltid in i direkt svaga perioder även matcher där vi spelar bra på det stora hela. Idag mot Leksand gör vi väl i ärlighetens namn nästan inte en enda godkänd minut.

Vår lägstanivå är något som endast kan liknas vid ett bottenlag. Om vi som klubb har som UTTALAD målsättning både INTERNT och EXTERNT att vara ett topp-6-lag när det gått 52 omgångar så kan vi inte ha ett spel i oss som gör att både spelare och publik har vilopuls 250 och ångest över att inte vinna matchen även om vi leder med 2 mål med 2 minuter kvar av matchen. Så här skakigt psyke var det många säsonger sedan vi hade och det oroar, något kopiöst.

Vi har ett fullständigt obefintligt matchcoachande, idag till den milda grad att Wikegård blir uppriktigt förbannad och ifrågasätter om vi ENS BEHÖVER HA EN TRÄNARE NÄR DET ÄNDÅ INTE NYTTJAS. Ante yrar sedan i intervju att han tagit timeout när det inte stämmer och säger rakt ut att hela laget är usla idag, vilket stämmer, men DÅ OM NÅGONSIN agerar man väl och fanimej slänger in Boyce i första. VAD SOM HELST?!?

Vår offensiv är vad man endast kan likna vid en parodi. Alla andra lag i serien kommer in på mål och skapar chanser. Vi tycker att det är lite nice att glida runt i sarghörnen och drop-passa till varandra och sedan skjuta alibiskott från dåliga vinklar rakt i magen på målvakterna. Bra defensiv kanske, MEN, vart är i så fall VÅR defensiv? Hur är det möjligt att fullblodsproffs släpper så extremt klara lägen när bevisligen alla andra lag kan avvärja just detta? Förra säsongen så vann vi många matcher på vår starka defensiv, i år har den inte setts till alls.

Vem ska då ta ansvar för att det ser ut som det gör? Ingen verkar det som. Jag kollar varje match på ST:s livechatt, här inne och på twitter och det är verkligen inte vackert det som kommer fram. Vi spelar dåligt så in i helvete och det är INGEN som vågar gå ut och säga att det här inte är okej eller som ber om ursäkt till supportrarna för vad man sysslar med. Ingen vågar ta på sig att försöka dämpa fansens oro genom att säga de enkla orden att man helt enkelt inte visar klubben den respekt den förtjänar just nu. MÅNGA (nästan de flesta) andra elitklubbar i landet har avstämningar om hur det går. Vi travar på och "ska spela vårt spel" nästa match. Inte en kritisk fråga, inte ett uns av vilja.

Slutligen, inför den här säsongen så har klubben alltså BUDGETERAT för kvartsfinal. Man har gått in med en svansföring som kräver av laget att man har minst 8 lag bakom sig när 52 omgångar är spelade - och det verkar inte vara något lyckat. Förra året hade vi som målsättning att nå play-in och kom in i toppskiktet med minsta möjliga marginal. Då tyckte vi som kollar på laget att man inte har överpresterat, utan gjort ungefär vad man kan förvänta sig. Denna säsongen förväntar vi oss mer, spelarna vet det, KLUBBENS EKONOMI OCH ELITLICENS hänger på det, och vi är inte ens i närheten av att vara där vi var förra året.

För min del, så har jag reviderat min förväntning på säsongen och min förhoppning är att undvika kvalspel neråt OCH att vi ska lyckas göra mångmiljonsplus i kassan på kuppen. Vore jag religiös så hade jag fanimej till och med bett gud om det.

Nu måste något hända. Obekväma beslut behöver tas.
Rädda det som räddas kan just nu och försök att se till att vi får bevittna elithockey fler säsonger än bara denna i Timrå.

Har du läst allt detta, kommentera gärna och diskutera. Jag tror att det är många TIKare här inne som verkligen behöver ventilera den oroväckande situation vi trots allt lever i.

God kväll!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2023-10-31
vonDöbeln: Du har sett väldigt mycket mer Timrå än mig denna säsong men det är helt omöjligt att det är så dåligt som du får det att låta.

Det är en sak att vara missnöjd med dagens match insats men sett över hela säsongen så ligger ni ju 7a i tabellen 3p fram till en 2a plats. På dig låter som att ni har resultaten av HV eller IKO.

Ge laget lite arbetsro och chansen att förbättra sina svagheter.
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2023-10-31
vonDöbeln: Håller med dig! Vi blandar o ger för mkt..

Antes kommentar ”de va ingen ide o kasta om någon för alla va så dåliga” kändes ju onekligen lite märklig.

Undrar också lite vart defensiven från förra året är. Inte jättevass räddningsprocent i år. Å offensivt har det inte runnit iväg en enda match och ”allt gått in”.

Växjö torsdag.. å som nån annan också påpekade, vi brukar vara ett lik ett par matcher efter ett landslagsuppehåll..

Men nu när allt känns så trist och grått, kör de säkert över växjö genom en bra match på torsdag.
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2023-10-31
vonDöbeln: agree
Låst ämne