1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581641 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2595483

Sv: Apropå nånting...
UbbeNils: Läste nyligen en artikel i ST. Timrå IK kommer få kämpa ordentligt om dom ska klara kraven kommande år.


"Andra klubbar omsätter oerhört mycket mer pengar i samband med sina hemmamatcher. För Timrås del är det svårt att växla upp i någon rasande fart. Arenan ligger liksom där den ligger och förutsättningarna är som de är." -Andreas Lidén ST. Håller till 100%med...

"För när allt kommer omkring måste TIK tjäna eller spara pengar. Samtidigt verkar Timrå i en region som inte är landets största, vare sig sett till invånare eller pengar. Däri ligger också en stor del av utmaningen, men där Lars Backlund menar att de ändå kan bli tvungna att ta tjuren vid hornen." - Lars Backlund.

Hur länge ska vi skylla på liten region? Vi har ju för fan en stad/kommun med 100 000 invånare några kilometer söderut, där vi dessutom har enorma sponsorpengar ifrån (se bara SCA) och en massvis med supportrar!

Att arenan är skitplacerad är knappast någon hemlighet för det är den fan.. MED ALL RESPEKT FÖR DOM SER DEN "KLASISSKA" MED VART DEN STÅR OCH FÖR ALLA SOM HAR GÅNGASVSTÅND- MEN det finns ingenting ekonomiskt vinnande för framtiden med vart den står nu..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK1928: Spekulerar lite nedan.

Frågan är om vår förhållandevis låga omsättning beror på (lätt raljerat):
1) Arenans placering (Sörberge)
2) Arenans utformning (trånga och få publika utrymmen, 2 pubar där man behöver skohorn för att tränga sig in)
3) Medelpadingars mentalitet
4) Vår historiska brist på framgång som gjort att få "utomstående" gjort oss till sitt favoritlag samt att vi då och då tappar en generation unga när vi "behagar" stå utanför SHL i flera år. Unga personer attraheras av vinnare (medgångssupporter) och har man väl fastnat för ett lag i unga år, stannar det.

Troligtvis en kombination av ovanstående.

Gör en jämförelse med Leksand. I Leksands kommun bor 16.113 personer varav 6.402 i tätorten. Men...Hela Dalarna har en folkmängd på nästan 300.000 invånare vilket vida överskrider Medelpad men närmaste omnejd (H-sand, Nordanstig)

Leksand omsatte 2022 153 miljoner, Timrå 90 miljoner

Med ledning av ovanstående har max 6000 personer i Leksand gångavstånd till arenan vilket bör vara likvärdigt centrala Timrå. Men likafullt har de högre publiksnitt (delvis beroende på större arena) men kanske framför allt, säljer inihelvete mycket mer på matcherna (gissning) på grund av mycket modernare arena med tillhörande publika utrymmen samt större andel fanatisk publik (läktarna är ju tammefan nästan kritvita av alla matchtröjor).

Klart det vore häftigt med en supermodern arena centralt i Sundsvall men då vi är ett bilåkande distrikt, var i helvete ska man parkera?

Ytterst kluven till hela arenafrågan. Och ska vi då själva äga den om den ligger i stan? Vilka ökade marginaler ska då till för att det ska löna sig? Är S-valls kommun öht intresserade av att äga och driva en stor arena med plats för 8000 när det stora dragplåstret heter Timrå IK och kommer från en annan kommun? Krävs en kommunsammanslagning för att detta ska kunna realiseras? Namnbyte till Sundsvall/Timrå ;-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK1928: Timrå till Sundsvall! Bygg om NP3 till ett hockeytempel! Lägg ner förhoppningarna om att Sundsvall kan ha ett fotbollslag i Allsvenskan, Norrlandsfönstret är stängt! Satsa 100% på ishockey.

Finns inte publikunderlag i Sundsvall för vara i Sverige-topp i båda sporterna.
Älskar Timrås lokala historia men det är bara att acceptera att ska man bli ett riktigt publiklag så måste arenan vara lätt tillgänglig. Det är den inte idag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK1928: Giffarna har bästa möjliga läge av alla lag i Sverige med sin hemma arena och trots det så drog väl inte de mer än 4-5 tusen pers, ÄVEN när de spelade i Allsvenskan. Vad är det som säger att vi per automatik skulle få en garanterad till strömning av publik bara för att man flyttar areanan?
Och vem ska betala för att bygga en ny arena?
Kommentera