1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581649 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2595528

Sv: Apropå nånting...
TIK1928: Spekulerar lite nedan.

Frågan är om vår förhållandevis låga omsättning beror på (lätt raljerat):
1) Arenans placering (Sörberge)
2) Arenans utformning (trånga och få publika utrymmen, 2 pubar där man behöver skohorn för att tränga sig in)
3) Medelpadingars mentalitet
4) Vår historiska brist på framgång som gjort att få "utomstående" gjort oss till sitt favoritlag samt att vi då och då tappar en generation unga när vi "behagar" stå utanför SHL i flera år. Unga personer attraheras av vinnare (medgångssupporter) och har man väl fastnat för ett lag i unga år, stannar det.

Troligtvis en kombination av ovanstående.

Gör en jämförelse med Leksand. I Leksands kommun bor 16.113 personer varav 6.402 i tätorten. Men...Hela Dalarna har en folkmängd på nästan 300.000 invånare vilket vida överskrider Medelpad men närmaste omnejd (H-sand, Nordanstig)

Leksand omsatte 2022 153 miljoner, Timrå 90 miljoner

Med ledning av ovanstående har max 6000 personer i Leksand gångavstånd till arenan vilket bör vara likvärdigt centrala Timrå. Men likafullt har de högre publiksnitt (delvis beroende på större arena) men kanske framför allt, säljer inihelvete mycket mer på matcherna (gissning) på grund av mycket modernare arena med tillhörande publika utrymmen samt större andel fanatisk publik (läktarna är ju tammefan nästan kritvita av alla matchtröjor).

Klart det vore häftigt med en supermodern arena centralt i Sundsvall men då vi är ett bilåkande distrikt, var i helvete ska man parkera?

Ytterst kluven till hela arenafrågan. Och ska vi då själva äga den om den ligger i stan? Vilka ökade marginaler ska då till för att det ska löna sig? Är S-valls kommun öht intresserade av att äga och driva en stor arena med plats för 8000 när det stora dragplåstret heter Timrå IK och kommer från en annan kommun? Krävs en kommunsammanslagning för att detta ska kunna realiseras? Namnbyte till Sundsvall/Timrå ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Greven: Bra tankar! Jag vet inte faktiskt. Jag skulle önska att Sundsvall/Timrå kunde sluta särskilja sig, samma sak gäller vissa av oss. Men om man vänder på det, varför skulle inte Sundsvall eller Timrå för den delen vilja driva en arena som dessutom inbringar andra intäkter? Självklart måste man se en vinning i det här.

Vad gäller Leksand vet jag inte hur det fungerar där, men det är väl typ enda SHL laget i en ort liten som Timrå fast med mer publik och fetare arena?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven:

Folk kommer ändå behöva ta sig till arenan även om den ligger mitt i stan. Det är vinter o det är kallt, ingen vill ta en långpromenad hem en torsdag vid 21:30. Bättre göra bättre på o avfarter vid nuvarande arena. Tar ju inte många minuter med bil heller mellan Svall och Timrå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag ser heller inte det där ''lyftet'' i att flytta arenan till stan, för kanske 1000 personer till? men med en väldigt högre hyra i guess, framgång föder framgång. när vi möter MoDo kan vi ju helt plötsligt sälja 10.000 biljetter om det skulle gå, då verkar inte platsen vara problematisk överhuvudtaget.

Nää, intresset måste upp, varumärket måste fram ännu mer.
Jag jobbar på ett större företag i stan, har sponsrat 1928-klubben i 4 raka år.
INGEN från Timrå IK har slagit en signal under dessa år och kollat intresset av en större sponsring eller samarbete ens. inte ett pip! Då köper vi även biljetter under säsongen också.

Så marknadssidan måste helt klart växla upp.
Kommentera