1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581746 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2596310

Sv: Apropå nånting...
Varit på partnerfrukost med Timrå IK. Väldigt trevligt men det mest intressanta var kanske inslaget där Kimmo gav sin syn på resultat hittills, och framtida ambitioner. Kan sammanfatta lite:

•Eftersom serien är så jämn så ser han det som godkänt att vi endast har 2p upp till 2:a plats.
•Inte nöjd med bortaspelet, något de jobbar på för att förbättra.
•Har nu under uppehållet träffat varje enskild spelare som utvärderat sin egna insats och vad man kan förbättra.
•Ingen fara med Eronen. Försiktighetsåtgärd att ta av honom mot Växjö.
•Juolevi var en ren ekonomisk fråga. Att signa honom nu hade tvingat dem att göra sig av med någon befintlig spelare, och det var man inte villig att göra. Han betonade dock att det är läget -just nu-. Vilket gav mig uppfattningen att värvning längre fram är det öppet för.
•Tycker att bägge målvakterna har några nivåer till, men som gammal målvakt själv medger han att de har haft ett par otacksamma matcher, med olyckliga mål där vi varit det dominerande laget. Han var dock väldigt trygg med att de kommer vässa till sitt spel.
•Siktet är givetvis topp 6. Just nu har vi ett poängsnitt som vanligtvis räcker för en sån placering, men man har även ambitioner att öka poängsnittet. Betonade igen att komma tillbaka till förra säsongens bortaspel. Och att varje poäng i år kommer vara livsviktig.

Kimmo get en lugn, trygg bild. Han och Ante verkar ha tät och bra kontakt.

Sedan ställdes frågan om omsättningskravet. Laget är väl införstådd i vad som gäller, och det har man varit ett tag. Inte oroliga för att inte klara av detta, men det är väldigt små marginaler så det gäller att man följer budget och planerar sina ageranden. Kanske lite standardsvar men fick ingen uppfattning om att något ser riskabelt ut nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
empa11: inget snack om hemmaspelet, som är sämre än bortaspelet? Bra hemmaspel=> mer publik=> mer på banken.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Bra inlägg, fler sådana vill man se. Informativt och sakligt!

Tycker det är jättebra att man prioriterar ekonomin, att vinna SM guld är inget 100-meterslopp, det är ett maraton. Hellre att vi stannar kvar i SHL i 30 år till och inte äventyrar ekonomin jämfört med att jaga det där guldet och åka ur ruinerade.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: låter som en ganska trygg sportchef. Ska bli spännande att se om laget kan göra en lika fin Nov-Dec period som förra året
Kommentera