1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583358 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2599327

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-11-18
Dessa spelare har utgående kontrakt nästa säsong:

Backar:
Edfeldt
Lyytinen
Rindell

Forwards:
Andersson
Boyce
Hanzl
Lundin
Mieho
Pääjärvi
Värmhed

Ser gärna man förlänger med dessa:
Backar:
Lyytinen: Stabil och vår bäste back totalt sett
Rindell: Tidigare har jag varit 50/50 för en förlängning, men tycker faktiskt han har visat att han vill utvecklas och delta mer i det fysiska spelet. behöver slipa på att läsa spelet bakåt, men trots allt nyttig.

Forwards
Andersson: Gör några dumma grejer ibland, men har en härlig fart i sitt spel och bidrar på ett positivt sätt överlag.
Boyce: Bojjan är bojjan. Gör jobbet och är jobbig att möta. Låter klyschigt med "kulturbärare", men det är han.
Hanzl: En av våra bästa spelare. Vill han så ser jag gärna förlängning
Pääjärvi: Har steppat upp rejält denna säsong. Förra säsongen tycker jag han knappt gjorde någon glad överhuvudtaget, nu ser han spelsugen ut och är kreativ i det offensiva spelet.

Dessa spelare lutar det åt att vi kanske bör kolla efter ersättare för:
Edfelt: Gör det ok, men kanske ingen back som gör någon enorm skillnad varken till eller ifrån . Men ung och utvecklingsbar. HA skulle passa honom bättre. Behöver spela mycket mer.
Värmhed: Läs ovan. Har rätt hög potential tror jag, men saknar den där edgen just nu för att bidra på det stora hela.
Lundin: Gör ibland strålande insatser. Men en stor del av matcherna är han totalt osynlig och/eller drar på sig onödiga utvisningar. Gör han det bra resten av säsongen kanske jag får omvärdera det hela.
Mieho: Lite 50/50 här, men går nog hitta något bättre för pengarna.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-11-18
Labban: Känns lite sådär att börja spekulera om nästa säsong redan nu. Samtidigt är det intressant.

Tyvärr har jag börjat få lite "tiden innan degraderingen-feeling". Med det sagt vill jag påpeka att jag inte tror att Timrå är på väg utför. Utan det jag syftar på är att truppen börjar bli väldigt dyr. Nu ska tilläggas att jag inte sitter på några siffror om vad varje spelare kostar, men att det finns en hel del dyra pjäser i laget behöver man inte ens vara normalbegåvad för att räkna ut.

Om Hanzl försvinner efter säsongen, vilket jag är rädd att han gör med tanke på åldern och utgående kontrakt, så förstår jag om det inte blir en lika meriterad ersättare. Har förhoppningar om att Kapanen istället ska lyckas värva in någon spelare som kan växa, som han gjorde vid värvningen av Lyytinen.

Jag vet att det låter tråkigt. Fast allt beror på att jag kommer ihåg tiden när klubben kämpade för sin överlevnad. Och man måste också vara realist. Timrå har inte samma ekonomiska muskler som de största klubbarna. Då krävs en annan strategi när det kommer till lagbygget.
Låst ämne