1150x200-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

573644 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2599432

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-11-18
Labban: Känns lite sådär att börja spekulera om nästa säsong redan nu. Samtidigt är det intressant.

Tyvärr har jag börjat få lite "tiden innan degraderingen-feeling". Med det sagt vill jag påpeka att jag inte tror att Timrå är på väg utför. Utan det jag syftar på är att truppen börjar bli väldigt dyr. Nu ska tilläggas att jag inte sitter på några siffror om vad varje spelare kostar, men att det finns en hel del dyra pjäser i laget behöver man inte ens vara normalbegåvad för att räkna ut.

Om Hanzl försvinner efter säsongen, vilket jag är rädd att han gör med tanke på åldern och utgående kontrakt, så förstår jag om det inte blir en lika meriterad ersättare. Har förhoppningar om att Kapanen istället ska lyckas värva in någon spelare som kan växa, som han gjorde vid värvningen av Lyytinen.

Jag vet att det låter tråkigt. Fast allt beror på att jag kommer ihåg tiden när klubben kämpade för sin överlevnad. Och man måste också vara realist. Timrå har inte samma ekonomiska muskler som de största klubbarna. Då krävs en annan strategi när det kommer till lagbygget.
+5
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-11-18
Vargher85: Tycker det finns hopp ändå. Kollar man på lönebudget så har vi alltså dyrare trupp än både Skellefteå och Växjö haft och har. Ändå har de vunnit guld.
Javisst är vi en liten klubb, .men de föreningarna har heller ingen kultur av att supportrar vallfärdar till deras arenor nu för tiden och Skellefteå framförallt är ju kända för att inte gå med i dyra budrace etc. De gick ju miste om sin hemmason Anton Lindholm för att de inte ville matcha Leksand där till exempel. Skellefteå är däremot riktigt duktiga på att hitta Allsvenska spelare som klarar att ta steget till SHL.

Timrå har alltså valt att bränna allt krut på sina hemvändare, svårt att säga att det är fel, men det kommer till ett pris i att backsidan är en budgetlösning.

Vi har topp 7 i lönebudget och med det aå bör det finnas lite förväntningar att vi skall kunna bygga smart och framgångsrikt. Vi står med dyra hemvänadre på forwardssidan och är med det väldigt beroende av att de trots allt producerar.

Vad gäller Hanzl så får han jättegärna stanna, men förhoppningsvis så är han beredd att gå ner i lön för att frigöra pengar till att vi skall kunna spetsa till vår backsidan till nästa säsong.
+1
Låst ämne