1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582086 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2601697

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Detta med obefintlig matchcoachning. Vad gör Molinder och Marklund i båset? Molinder var ju någon slags budgetlösning när han la av som spelare, med vad gör Marklund? Har han hand om backarna? Stundtsls är det allmän hönsgård i försvaret, varför då?

Finns det någon tanke bakom att sätta in offensiva spelare i 5 mot 6, och defensiva spelare i 6 mot 5? Är det kontraktsbrott att bänka iskalla spelare i slutet på match vid avgörande läge?

Vem tror att Juel kommer få ens en match till med nuvarande spel och tabellposition, om inte J.J blir skadad? Vad tycker Juel om det?

Det var mycket snack om Juolevi långt innan han anlände. Men det blev lite verkstad. Däremot inget snack alls om spetsforwards, som verkligen skulle behövas. Dahlén och Pettersson är väl det, men de gör väl inte matchavgörande poäng direkt numera. Sen har vi Lundin, Pääjärvi, Andersson, Hartmann, Boyce och Mieto som i princip är ofarliga framför mål. Nyttiga på sitt sätt men ofarliga målmässigt.
Johansson kan ju ursäktas med ålder och inkörning på a-lagsnivå, men någon poängmaskin är ju inte han heller.

Då ska alltså Timrå förlita sig på Dahlén, Pettersson, Hanzl och Lander.Av dessa 4 är det väl bara Pettersson som varit stabil under serien hittills. Hållander är också en grovjobbare men ingen målskytt. Wedin tycker jag har börjat lovande...

Hur kan man sen som SHLförening sätta sig i en sits, som gör att det finns 0 kronor för förstärkningar redan när ny säsong inleds?

Hur kan man som klubbchef och styrelseordförande vara lugna inför uppgiften att klara budget och licenskrav, med uselt spel med lägre och lägre publiksiffror på hemmaplan som följd?

Timrå kan inte förlita sig på att det är så och så lite poäng upp till topp 4 när det är lika lite poäng till kvalplats. Den kvalplatsen närmar sig med stormsteg. Tur att Oskars är ännu uslare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Nisse på Mon or: "Tur att Oskars är ännu uslare."
Jepp, i och med att Modo också kommer vara avsågade en bit in i januari(det har vi ju slagit fast redan i augusti) så behöver vi inte oroa oss för något kvalspöke..; -) men nog vore det en lisa för själen om vi kunde bryta lite negativa mönster och trender.

Orsaken till utfallen på matcherna är nog 80 - 20 vad gäller mentala/taktik/spelsätt vs faktiskt kunnande.
Och även med spelare som brinner för förening och som har dokumenterat bra ledaregenskaper är det inte helt lätt att vända skutan och bryta negativa mönster. Flera på papperet bra/ok lag med lokal förankring har ju ändå hamnat i svårigheter eller åkt ut.
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Nisse på Mon or: vårt hopp står till Wedin och att Ante inser att Dahlén ska vara en rollspelare inte någon man kan förlita sig på i det defensiva spelet.

Sen älskar jag Hartmann men tycker han inte riktigt kommit upp i nivå på väldigt länge nu. Sen en sak till EP har höjt sig nu på slutet, men nog borde han ha mer att ge produktionsmässigt? Han gjorde ju 24 mål i Växjö och vann poängligan
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Något positivt. Emil Melander hade 0+2 i Sundsvalls 6-1 mot Clemensnäs.
Låst ämne