1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582138 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2601815

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Det där med tränarna är svåranalyserat för en utomstående kan jag tycka. Det vi ser eller bristen på matchcoachning är ju en grej som är uppenbar. Men hade någon tränare gjort det bättre? Har ni några exempel på en proaktiv matchcoach som fattar aktiva och medvetna beslut i 60 min? Jag är osäker på om denna människa finns för det jag tycker mig ha sett är att alla coacher är mer eller mindre dåliga allihop på att coacha aktivt. Sen finns det kanske de som har riktig fingertoppskänsla gällande detta, men är sämre på att bygga en grupp. Att bygga gruppen och ta obekväma beslut från avbytarbåset kanske borde vara två helt separata personers uppgift. Att vara helt befriad från eventuella hierarkier inom gruppen när man fattar beslut borde vara en självklarhet, men samtidigt gäller det att få med alla spelare på resan och att spelarna köper tränarens spelidé.

Sen så kanske det ligger något i att det är lite för "mysigt" i tränarstaben. Vi ser liksom inga tuggummituggande hotshots med öronsnäckor och taktiktavlor i högsta hugg som assisterande som i andra klubbar. I Timrå är det lite mer familjär stämning i båset som råder av det jag sett. Kanske på gott och ont. För vem vet, återkommer hela tiden till det här med att analysera en tränares prestation är vanskligt då så många parametrar spelar in. Själv har jag länge velat ha en tränare utifrån som tar sig an uppgiften helhjärtat och kan se på laget utan förutfattade meningar. Dock inte riktigt sett någon självklar som kan axla denna roll. För mig landar det någonstans att Ante kanske inte är så illa ändå, men att jag gärna hade sett mer transparens i vad Marklund och Molinder gör under matchen. Finns det en dialog mellan dessa herrar kring vilka spelare man spelar och när?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Labban: Jag inbillar mig att det här laget i synnerhet med så många inofficiella ledare även på isen kan vara rätt självgående när det gäller vilka som ska in och inte. Att de är inkörda på det och att det liksom "rullar på". Då kanske Ante inte är den som i stridens hetta med ett par minuter kvar stoppar de som är på väg in på isen och där och då tar beslut om helt andra eller t.o.m nya konstellationer. Men jag vet inte, jag har aldrig spelat hockey själv och vet inte hur mycket spelarna sitter i båset och tittar på tränarna och undrar "Så...vilka av oss ska in nu då?" från ett byte till ett annat.

Men helt klart är att det igår blev väldigt tydligt att just vilka som befann sig på isen med stor sannolikhet fällde avgörandet för matchutgången. Precis som vid andra tillfällen
Låst ämne