1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581636 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2607086

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
Men hörni, vi vann borta mot Färjestad. Visst är det en konstig känsla? Skön känsla, men ovan på något vis.

En härlig trend sista tre matcherna och en bra näsbränna mot oss supporters som kritiserat laget en del. Sen ligger vi 4a(!) med häng på 2a-platsen trots halvknackigt spel, det är fanimej inte illa.

Vi har kvar Malmö (h), Modo (b), Oskarshamn (h) och Malmö (b) innan julen. Det skrämmer inte jättemycket på papperet. Skulle vara härligt om vi åtminstone fick med oss 9p på de där matcherna, då kanske vi kan börja etablera oss i topp-6.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
Perreman: underbart, och pretty-fucking-unbelievable. Trodde att det var emot universums lagar att plocka 3 poäng i Karlstad. Och: med domslut i vår favör?
Crazy.

Det är tydligt att vi måste köra en mer defensiv hockey, även i år. Tyvärr. Den hockey vi spelade typ 5 matcher fr o m förra FBK-matchen var nog det bästa jag sett sen Hahl och grabbarnas dagar, men man fick det inte att funka mål- eller poängmässigt. A k a "vi kunde inte ta betalt".

Så, rent krasst är vi så här långt - nästan halvvägs in i serien - rent spelmässigt typ tillbaka där vi slutade ifjol. Vilket förmodligen är exakt rätt steg att ta, men lite tråkigt är det. Varje steg som tar oss mot Plastsjö är ett steg mot Mordor. Dock: ryktet säger att det ligger ett SM-guld där någonstans och lurar, så...ändamålen helgar medlen?

Sjukt att Erixon är skadad, igen. Vår backsidas stamina är närmast parodisk i år. Här måste Kapanen agera - både vad gäller en (fräsch) kropp in och, i a f till nästa säsong, en ofräsch kropp ut. Älskar Didde och allt det där, men det funkar inte att ha en spelare som är borta fler matcher än han spelar. Detsamma gäller ju Wedin - åker han på en ny långtidsskada den här säsongen m å s t e man lösa det kontraktet.

Det är också intressant att Timrå verkar ta mer poäng när Didde i n t e spelar än när han gör det. Har inte bemödat mig med att räkna, men det är känslan. Möjligen/förmodligen en slump, men oavsett känns det i vart fall inte som att vår defensiv brakar ihop när han inte kan vara med på isen. Det är den där tuffheten framför mål man saknar, men i spelet med puck är han ju otroligt begränsad.

Men, hörrni: 3 poäng mot FBK! Och 3 raka segrar, och poäng i senaste 5 matcherna. T o m målskillnaden har slutat lysa rött. Det kan nog gå att undvika kval ändå om hockeygudarna är på humör.
Skönt också att vi har en liten poängbuffert nu framöver. Spelschemat kommande 4 matcherna är betydligt trevligare än dom föregående. Även om backkrisen innebär en försämrad slagstyrka bör vi ta oss igenom dessa utan att göra en modo i tabellen. Svensson verkar ju vara på väg tebaks också.
Om vi nu klarar oss utan ytterligare skador, vill säga. Vi lastar rätt hårt med istid på Lytet, Forsmark, Eronen och Rindell nu, och med 3 matcher på 5 dagar är det hyfsat suboptimalt.

Annars: jävlar så kul det är att se Forsmark nu! Med den här utvecklingen är det högst tveksamt om han inleder nästa säsong på svensk is. Vår bästa offensiva back at the moment. Grym känsla för när han ska sticka offensivt, och hur han bör åka. Fantastico.

Och: EP! Vår bästa forward totalt sett under dom här 22 omgångarna. Så jävla smart och finurlig. Får vi ännu fler avslut bara, så...har vi en av seriens absoluta toppforwards där. Underutnyttja inte det där skottet.

Även kul att se hur Lander börjat varva upp på allvar, och att Hållander äntligen får lite poängutdelning för sitt trampande. Den kedjan är helt överlägsen just nu.

På målvaktsfronten har vi också ett intressant läge. Juel måste betraktas som förstahandsvalet nu. Tveksam på ettan igår, samtidigt var det lite freaky att puckjäveln lyckades hitta den där minimala luckan. Tror inte Nyström skulle göra om det om han så fick 10 försök på sig.
Hursom, Juel är i zonen och känns stekhet. Pallar han ska han tveklöst stå på lördag.

4 i tabellen! Svårt att förstå, med tanke på hur många poäng vi lallade bort under en period där. Och: med tanke på det samt vår sjuka backskadesituation, så...börjar man ju undra: hur bra är Timrå ijenklien i år?
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
Perreman: Det bästa med segern är att jag inte tycker att den på något sätt var orättvis. Vi är inte spelförande majoritet av matchen, FBK har ett jävla tryck när de jagar kvittering. Men vad fan finns det för alternativ när serieledaren möter ett backstukat Timrå på sin hemmaplan? Vi har fler chanser än de vi gör mål på, och balanserar spelet MYCKET bra.

Det är liksom inte HV borta 2009, där Lindbäck räddar 52 skott och vi vinner med 2-1 på våra 14 skott, typ.

Sen gällande Didde. Tror inte jag sett någon som inte ser att hans nuvarande skadetrend är ett problem.
Det vissa kanske vänder sig mot är såna här efterhandskonstruktioner att klubben borde förutsett att han var otroligt skadebenägen när han signades. Den kritiken tycker jag är orimlig.

Han har kontrakt till 2026. Jag tror han får spela klart det. Sedan är det väldigt tveksamt om Kimmo väljer att förlänga.
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
Det är otroligt vad fort det kan svänga i hockey!
Känns nästan som kris... 3 matcher senare har vi tagit 9p & har 10-2 i målskillnad.
Slagit spöket på bortaplan & våra stjärnor levererar, samt en super-Juel i målet.
med dessutom skador i beaktande! kan man må så här bra? nått måste vara fel!?
Låst ämne