1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582828 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2611433

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Du kan inte bjuda på godbitarna för oss som saknar Premium? Det är ju ändå snart jul.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Självklart! God Jul!!

Modo vann det andra länsderbyt mot Timrå.
Här bjuder Expressens reporter Adam Johansson på tre spaningar om klubbarna efter torsdagsduellen.
Han är prio för Modo att skriva kontrakt med
Hur länge orkar Timrå?
Utmanar om att vara seriens bästa just nu
Han gjorde en av säsongens bästa matcher ? efter oväntade beskedet

Ja, undra om inte Sebastian Hartmann gjorde en av säsongens bättre matcher mot Modo under torsdagskvällen. Det var faktiskt förvånande att se att Tre Kronor-ledningen tog ut honom till decembersamlingen. Inte för att Hartmann är en dålig spelare, utan för att han haft en sisådär säsong med utebliven form och skade- och sjukdomsbekymmer.

Han har haft betydligt bättre höstar under sin Timråepok, det kan man lugnt säga.

Men Hallams inbjudan till landslaget verkar ha gjort Hartmann gott, för han var på alerten mot Modo. Han vann flera sargdueller, var tung att möta och fick också göra säsongens andra mål efter en fullständigt briljant framspelning av Erik Andersson, som för övrigt varit en av Timrås mest underskattade forwards den här säsongen. Frågan är om det inte är läge för Kimmo Kapanen att påbörja förhandlingarna där.

Apropå sportchefer och hur de hanterar sina trupper: Jag har imponerats av det lugn Timrås sportchef Kimmo Kapanen lyckats hålla under hösten när var och varannan back dragit på sig skador. Nu har han inte haft något större ekonomiskt svängrum, men det hade varit lätt att trycka på panikknappen i Timrå, särskilt under delar av oktober och november, som var tuffa månader.

Det är inte bara förvånande, det är rakt igenom beundransvärt hur Timrås friska backar spelat under senare delen av november till i dag.

Simon Forsmark har stått ut allra mest och han börjar sakteliga uppfylla den potential som alla såg i honom för ett par säsonger sedan då han tillhörde Örebros juniorverksamhet.

Tim Erixon har agerat försvarspappa när bjässarna Per Svensson och Didrik Strömberg gått skadade.

Och Noel Edfelt har spelat som att han har betydligt fler än ett 50-tal SHL-matcher i benen.

Det finns fortfarande mer att hämta av den finländska trion med Joonas Lyytinen, som varit långt ifrån förra säsongens standard, Axel Rindell, som inte blivit den offensiva kraft Timrå hoppats på, och Elmeri Eronen, som gjort det okej ? men inte mer.

Nu ska Per Svensson vara tillbaka inom ett par veckor och Didrik Strömberg kommer, om inget oförutsett sker, kunna spela den här säsongen. Positivt för Timrå, men frågan är hur det intensiva matchandet på backar som inte hade tänkt bära den här istiden påverkar laget framöver? Vilka förslitningsskador kan uppstå? Hur mentalt dränerande blir det för yngre backar att axla roller som de kanske inte riktigt är redo för än?

Den närmaste tiden kommer utvisa om Kimmo Kapanen gjort rätt som suttit lugn i värvningsbåten, men ska Timrå hota djupt in i ett slutspel kommer han alldeles oavsett vilka som är uppsatta på skadelistan behöva värva innan deadline i februari.
Kommentera