1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581718 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2613726

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Om jag som utomstående får gissa på vad som kommer ske så tror jag att det är osämja i truppen, Ante kommer inte överens med flertalet spelare och en eller två tongivande har sagt till. Kimmo och Ante är inte en 100%-ig match så det väger också in. Kimmo lyfter sina bekymmer med styrelsen som föreslår att snacket ska tas med Ante.

Snacket har tagits och uppmuntrat till förändring, Kimmo har stämt av med missnöjda spelare om det har blivit bättre - det har det inte.

Kimmo går till styrelsen igen, säger låt Ante köra kontraktet ut, billigare och det är inget öppet krig i omklädningsrummet.

Kimmo ser sig för och någon läcker. Kimmo måste berätta för Ante nu, efter det snacket är taget så kommer framtida lösning att presenteras snabbare än vad vi räknat med för att skapa någon form av arbetsro kring alla rykten. Då vet alla sitt framtida öde inför slutet av säsongen.
Det kommer givetvis snackas om svepskäl så som nya utmaningar, nästa steg, inget missnöje finns utan det har kommit till en punkt där Timrå vill testa något nytt och Kimmo har vägt alla alternativ och bedömt att detta kommer att lyfta Timrå bla bla bla.

Ante kommer att ha ett SHL-jobb att slåss för och kommer därmed jobba in i kaklet med att få ett så bra resultat som möjligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Kan mycket väl vara så som du säger. Kapanen vill sätta sin prägel på laget även på tränarsidan. Blir nog en del ommöbleringar på spelarsidan till nästa säsong också. Han är inte rädd att ta obekväma beslut Kapanen. Hittills har det lyckats det får man ge honom. Om det är något som skaver i truppen måste det givetvis behandlas och redas ut så snart som möjligt. Jag undrar om inte vår kapten Lander har något med detta att göra. Han har inte gått att känna igen. Det måste vara detta eller någon annan privatsak som tynger honom. Hoppas att detta löser sig så snart som möjligt så att vi får tillbaka vår starka kapten i "vanlig" form för det behövs. Vill se glöden i ögonen igen.

Jag skulle gärna se Ante som fortsatt tränare med Jokinen som assisterande. Bort med Molinder och Marklund och satsa på en assisterande istället. Och eventuellt in med Jonte Hedström också i båset. Det kan bli bra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Hypotetiskt kan det nog vara så och kanske t.o.m. är.
En annan mycket mindre intrikat eller inte så färgstark är att Kapanen vill spela hockey som vi gjorde när han var här. Där var vi faktiskt the big red machine ett tag o abonnerade på slutspel o var en ribbträff från guldet som Modo tog.

Jokinen kan vara den tränaren som förespråkar den hockeyn. Men vad vet jag?
Många spekulationer är det. Tack vare XP.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Det var den längsta killgissning jag någonsin sett.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Jag tänkte mest på språkbristningen som Ante har. Han är inte den bästa på engelska direkt. Sen tänkte jag likaså på att han ser tröttare ut än vanligt denna säsong. Sliten. Att känner sig mindre brydd. Kanske är det att det tar extremt hårt på honom att folk runt Timrå kastar skit på honom när det går dåligt?
Jag hade mått piss om min stora kärlek spottade mig i ansiktet varje gång jag gör fel. Det var väl också en stor anledning till varför Nubben gick vidare till HV.

Jag tror på att Kapanen gör något riktigt bra. Jokinen känns riktigt spännande ändå, men det gnager i mig att inte veta varför Ante får gå isåfall. Ante för mig är Timrå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Ja det där är väl ganska exakt det scenario jag också målar upp för mitt inre
Kommentera