1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2614923

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Tror man behöver ändra lite på perspektivet i det hela. TIK och alla andra klubbar är som vilken arbetsplats som helst. Ska din chef sluta så är det alltid någon som vet, någon som hör något, någon familjemedlem som får reda på något och vips så sprider det sig. Det är oundvikligt med andra ord oavsett om man själv är som Fort Knox eller ej.

Likadant om du är missnöjd med din chef på din arbetsplats så får sambo, mamma, pappa och polare höra det. Samtidigt så skiter man ju inte i allt på arbetet bara för att man kanske inte kommer överens med chefen, man stämplar ändå in och gör jobbet liksom även om man är på kant.

Vart vill jag då komma med det här? Det har säkert avhandlats tidigare, men det är ju uppenbart inte på sportsliga grunder sett till hur jämn serien är och sett till tabellplacering. En spaning är att jag tror inte jag har hört Ante, en enda gång, säga att han tar på sig en förlust etc. vilket t.ex. hade varit på sin plats efter förlusten borta mot Hv då han slängde in fel spelare i egen zon på tek. Jämför detta med exempelvis Rönnberg som ofta säger att hans ledarskap brustit. ÄGARSKAP över ansvaret, tack.

Jag tror helt enkelt att Ante inte har coachat speciellt mycket, och har lite av ett självspelande piano ute på isen, som har "stämplat in och gjort jobbet" trots att chefen kanske sitter och spelar Candy Crush på sitt kontor.

Jag tror verkligen på att detta kan göra nytta, och tvätta bort svågerpolitiken än mer i denna förening som en gång för inte allt för länge sedan var en "kompisförening" där alla hade jobbet säkrat baserat på vilket efternamn man hade. Jag tror att den rutinen Olli har så kan han locka unga spelare att vilja utvecklas, samt få ut mycket mer av våra toppspelare, som helt ärligt verkar vara bortglömda. Det enda som verkar hända offensivt när det inte fungerar är att stuva om i kedjorna.

Kapanen ser TIK som det bör ses, som ett företag, som en produkt att sälja, och tar inte beslut som enbart gör att han får en god natts sömn, det gillar jag.

Och på riktigt nu, vad har Ante som inte Olli har? Att han är "från byn" och pratar svenska? Ska börja skriva in det i mitt CV också, i sådana fall, så får jag nog toppjobb inom svensk hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: Till och börja med vill jag bara säga att jag i stort håller med om ”läckaget”. Det är nog oundvikligt att sånt här rinner ut. Att det beror på missnöje bland spelarna vet jag inte, det kan likväl vara Kapanen som som pratat med sina närmaste om sina planer, som sedan pratat med någon osv osv. Det kan vi ju bara spekulera i.

Jag håller också med dig om att detta nödvändigtvis inte behöver bli dåligt. Det får tiden utvisa. Men det är nog rätt tryggt att säga att Kapanen hänger väldigt löst om det inte gör det. Vi kan spekulera i att han försöker tvätta bort något svågerpolitiksrykte, samtidigt kan det också bara vara så att han är här och gör karriär och vågar chansa på något. Inget fel i det, men ansvaret om det inte går bra är 100% hans, hur modig han än är.

Sedan vill jag understryka att jag tycker det är rätt förminskande att nedvärdera Antes roll till att han har ett självspelande piano, där han inte tar ansvar för något utåt och kan lata sig medan spelarna gör jobbet.
Hans ledarskap är för det första mer än det vi ser på match. Han har lett laget i olika former i snart 5 år. Våra sportsliga resultat vet vi. Att han ska fått allt serverat tycker jag är otroligt tråkigt om det ska bli hans arv.
Jag tycker han bevisat mycket mer än så, och jag vet inte ens hur man logiskt kan få ihop att huvudtränaren inte har ett finger med i spelet sett till framgångarna.

Gällande att Kapanen tvättar bort svågerpolitiken. Var är det vi sticker ut mer än andra i detta? Hockeyn har väl alltid, och så även fortfarande, använt sig av stora namn/trotjänare i sina föreningar. Så är det även på vissa håll i NHL. Luleå har Skuggan, Färjestad Wallin, HV Davidsson/mfl, Frölunda har Sjöström, Malmö har Sylvegård.
Det är såklart bra att vi inte enbart tittar i närområdet, men snacket om vår svågerpolitik börjar skena lite, som att vi är unika.
Fallet Brynäs förstår jag, Alcén värvade ju bara kompisar. Har aldrig upplevt Timrå så, även om vi har vår släng av profiler inom föreningen.

Det vi har med Ante är trygghet, och nuvarande prestation. Olli är ett osäkert kort. Utländska tränare har inget toppen trackrecord i SHL. Ska man ta fram motorsågen redan nu? Självklart inte. Kapanen är anställd för att göra det bästa för klubben. Men slår det inte väl ut, är ju den berömda fallhöjden för denna rockad rätt hög, sett till vad vi hade.

Så att tro att ante är anställd för att han kan svenska och är från byn blir också såklart tråkigt om man går runt med den världsbilden. Men för all del, testa att söka jobbet!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: Mitt i prick, tack!!

Nu kan de gråta vidare på fejjan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: Väl rutet!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: End of discussion inlägg.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: Nu när chocken har släppt lite, och man kan börja se lite mer objektivt på saken så är din analys ganska självklar!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: W take på det hela
Kommentera