1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582340 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2615420

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Jokinen har en del att bevisa. Men ju mer jag läser om honom, desto mer intressant blir han.

Hen verkar väldigt aktad däröver i Nordamerika, för vad han åstadkommit med ungdomsakademin han startade och har varit framgångsrik.

Paul Maurice ville handplocka honom som assiterande tränare för några år sen i Winnipeg Jets, men då var Jokinens stora mål att vara förstatränare som jag förstod det, men han var Maurice förstahandsval. Nu tränar Maurice Panthers och är rätt framgångsrik med dom.

Jokinen var rätt tuff som spelare, men många lyfter upp hur analytisk han var och vilken blick för spelet han hade och att de trodde han skulle bli en bra tränare redan då.

Vad jag läst mig till så är han en tränare som står för mjuka värden, han vill se individen, alltid finnas tillgänglig att snacka med om allt, han vill lyfta upp spelares styrkor, etc

han har också nu tiden i Finland varit känd för att varit duktig på att impletera små detaljer i spelares utveckling. Saker som spelare tagit med sig till NHL, tekningsstil etc.

Så får han ihop helheten så kanske vi kan få sen en Finsk tränare lyckas i modern tid, för en gång skull.
Jag börjar i allafall förstå litegrann vart Kapanen vill med Jokinen som tränare. Får han ihop det så lär vi bli kunna bli attraktiva för spelare att välja Timrå framöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Jag håller med. Nu när det hela fått sjunka in så blir jag mer o mer positiv till tränarbytet. Finns farhågor naturligtvis men jag tror Kapanens rävar bakom öronen är större än vad man kan tro. Första reaktionen var som med Laleggia-gate: "VAD I HELV...???"
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: med alla goda egenskaper och en åtråvärd tränare. Hur dyr lär inte han vara ? Är Ante dyr oxå?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Med det sagt att han står för mjuka värden så är han nog också en vinnarskalle och ställer krav givetvis.
Men jag hoppas och tror att vi kanske får en effekt och energi med att han kommer in. Framförallt att vi kanske får ut ännu mer av våran beryktade offensiv, att han kan fortsätta att utveckla våra spelare till att ta ytterliggare steg.

Tycker ändå Kapanen ger lite vettig analys i hans senaste intervju på ST.
Kommentera