1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2615120

Sv: Apropå nånting...
Jag är väldigt kluven till Ante.

Å ena sidan har han bevisligen svårt att ändra en matchbild. Han har svårt att coacha de heta spelarna mest utan går efter lönekuvertet.

Å andra sidan är han en Timrå profil som är gillar klubben, laget presterar bättre än på länge (ja vi har bättre trupp än på länge också), och han är en skön typ som är lätt att gilla.

Så vad säger magkänslan? Ja det beror helt på vad vi får, och det vet vi inte förrän ungefär denna tid nästa år. Då vet vi vad den nya tränaren har att bidra med och hur vi presterar mot de andra lagen.

Än så länge dömer jag inte ut Kapanen men han spelar ett relativt högt spel om han tar in en finne på positionen som kommer ha mycket att bevisa i SHL. .
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Jokinen har en del att bevisa. Men ju mer jag läser om honom, desto mer intressant blir han.

Hen verkar väldigt aktad däröver i Nordamerika, för vad han åstadkommit med ungdomsakademin han startade och har varit framgångsrik.

Paul Maurice ville handplocka honom som assiterande tränare för några år sen i Winnipeg Jets, men då var Jokinens stora mål att vara förstatränare som jag förstod det, men han var Maurice förstahandsval. Nu tränar Maurice Panthers och är rätt framgångsrik med dom.

Jokinen var rätt tuff som spelare, men många lyfter upp hur analytisk han var och vilken blick för spelet han hade och att de trodde han skulle bli en bra tränare redan då.

Vad jag läst mig till så är han en tränare som står för mjuka värden, han vill se individen, alltid finnas tillgänglig att snacka med om allt, han vill lyfta upp spelares styrkor, etc

han har också nu tiden i Finland varit känd för att varit duktig på att impletera små detaljer i spelares utveckling. Saker som spelare tagit med sig till NHL, tekningsstil etc.

Så får han ihop helheten så kanske vi kan få sen en Finsk tränare lyckas i modern tid, för en gång skull.
Jag börjar i allafall förstå litegrann vart Kapanen vill med Jokinen som tränare. Får han ihop det så lär vi bli kunna bli attraktiva för spelare att välja Timrå framöver.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Lilla farbrorn tycker att vi skiter i allt som rör tränar frågan o gör allt för att gå så jävla långt som de e möjligt! Vi har en tränare som tagit oss väldigt långt nu fokar vi på att avsluta säsongen på ett underbart sätt 👍 för de laget har vi Ante gör sitt jobb så länge han e kvar tror jag sen får vi se vad som händer 👍 de enda som vi kan göra e att stötta laget oavsett hur de går!! RÖD O VIT HOCKEYDYNAMIT!!!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Håller helt med. Just nu är väl den kortsiktiga känslan hos en och tycker det är surt att Ante försvinner.
Sen långsiktigt behöver Timrå ta nästa steg och där kanske jag kan erkänna att jag kan se att Ante inte ingår i det steget.

Men hur allt det här har skötts från ledningen i Timrå får underkänt
Kommentera