1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2618038

Sv: Apropå nånting...
Sputnik m.fl: Kanske är jag petig, men Timrå IK slutade vara en förening ungefär när klubben bytte namn från dåvarande (och väldigt komplicerade) namnet Wifsta/Östrand-Fagerviks IF. IF på slutet stod för idrottsförening.
I mitten av -60-talet byter vi dock namn, till nuvarande namnet Timrå IK, där IK i slutet mycket riktigt står för idrottsklubb.

Så var vill jag komma med allt detta? Jo, jag vill bara fastslå att vi är en klubb och inte en förening. Tack för att alla lyssnar. 🫵
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby:
"
Idrottsförening. En förening där människor tillsammans tränar och tävlar i en eller flera idrotter. En idrottsförening kallas ofta IF. Men de kan också kallas IK som betyder idrottsklubb, IS som betyder idrottssällskap eller SK som betyder sportklubb.
"
"
En idrottsförening ansluts inte direkt till RF utan ansöker om medlemskap i ett eller flera av RF:s medlemsförbund, specialidrottsförbund (SF). Ansökan om medlemskap i SF görs i ett digitalt ansökningsformulär via IdrottOnline. Tänk också på att en idrottsförening måste ha stadgar, ett dokument som beskriver regler och ramar för föreningens verksamhet.
"
Är alltså en idrottsförening som kallar sig klubb. ;-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Rätt ska vara jävligt rätt. Självklart är det inte idrottsklubb utan ishockeyklubb. #förhelvete 🙈😡🤣
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Stämmer, rätt skall vara rätt, lite slarvigt uttryckt bara. 🙂 Det skadar klubben och inget annat. 👍
Kommentera