1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2618316

Sv: Apropå nånting...
jå1: Kapanen säger att de försöker hitta pengar och att det kommer att kolla efter nyår. Alla måste dock förstå att vi måste gå med vinst för att bygga upp det egna kapitalet .
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hälge: Gott så, det visar i allafall att Kapanen inser problematiken med att vi inte kan fortsätta att köra på med en hypertunn backsida hur länge som helst.
Hur mycket än folk anser att den backsida vi har skall räcka.

Sen förstår nog de flesta att det finns en ekonomi att förhålla sig till. Men det är nått annat än att stoppa ner huvudet i sanden och tycka att allt är frid och fröjd.

SCA får spänna bågen och visa att de vill vara med på satsningen på riktigt.

Vi kan köra en liknande presentation.

"Denna värvning presenteras i samarbete med SCA och Teamsters".
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hälge: Så oerhört enkelt att förstå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hälge: Förstår ju de flesta. Men för småklubbar som Timrå är det troligtvis en evig balansgång...om man tjänar mer på ett slutspe ävel om man tagit in nån spelare ..än vad man förlorar på att inte ta in nån och under en längre tid tvingas gå kort på backar och kanske missr slutspel, plus att man riskera ytterligare skador på de få man har kvar .. 🙄 Är väl heller ingen som trott att Timrå ska plocka in nån dyr stjärna utan mer att få in ännu en kropp med någorlunda förmåga att spela på SHL nivå ..Det handlar mer om att avlasta och inte slita på de stackare som är kvar allt för mycket.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Beskedet kommer inte som någon överraskning för Kimmo Kapanen.
? Vi har vetat om det här några dagar och vi har jobbat lite på det. Vi försöker att hitta pengar. Jag hoppas att alla vet och förstår att vi måste göra en vinst den här säsongen, säger sportchefen om det faktum att Timrå IK behöver bygga upp ett eget kapital för att klara SHL:s ekonomiska krav och riktlinjer.
Att hitta en back som kliver rakt in i Timrå IK under julveckorna tror inte Kapanen är realistiskt.
? Vi behöver lite tid och under mellandagarna kommer ingen in. Efter årsskiftet kollar vi läget, det kan bli något ? eller inte. Dumma kan vi inte vara.

Den här veckan spelar Timrå mot Örebro, Skellefteå och Leksand i tur och ordning. Och efter årsskiftet fortsätter det intensiva matchandet.
? Det är en viktig tid nu med ?trematchersveckor?, konstaterar Kapanen.
Många har undrat om Timrå IK gör något fel som drabbas av så många backskador.
? Jag vet att den frågan har lyfts fram om vi tränar fel, men skadorna den här säsongen kan vi inte göra något åt. Men vi ska se om vi kan göra något med utrustningen och skydda spelarna bättre
Kommentera