1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2620874

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-12-28
Ahpl: Just det här med Jontes defensiv tror jag fick fart "bara" för att Wikegård specifikt tog ut videosekvens på Jonte igår.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-12-28
Sputnik: ja Wiken var inte riktigt mjuk mot vår mjuke Dahlén igår.

Om jag nu när affekten släppt lite så kanske jag ska säga att jag vet att hemvändarna är människor och människor kan fela.

Min upplevelse är att Dahlén fått för fria tyglar att vara offensiv bara…

Jag uppskattar det man upptäckte kring Leksand igår där Hrivik tog en tok spurt i hemjobbet med inte jättemycket tid kvar av matchen och en stor ledning.

Jag gillar arbetarestämpeln på Timrå.
Krav på resultat ska man ha i all elitverksamhet men identitet och kultur skapar trygghet.

Jag vill inte ha primadonnor som är ansvarsbefriade på isen.

Jag var otäckt nöjd med den där streaken när vi vann!
Höll motståndaren på utsidan och bjöd på världskrig framför Juel. Juel kunde fokusera på skott utifrån och vara en jävla stjärna. Försvarare var verkliga försvarare.
Tog bort kroppar eller klubbor för motståndaren och stod parkerade mellan egen målis och motståndaren en hundradel av en sekund efter varje avblåsning…

Det var knegarhockey kryddad med vassare förvaltat anfallsspel.

Utan att vara någon Wikegård så tänker jag ändå att vår offensiv blir mer effektiv när spelarna inte tar för givet att dom ska rulla offensiv i 60min.

Det är lättare att etablera en högre desperation i offensiven om fokuset ligger i defensiven.

För det andra verkar gruppen faktiskt uppskatta det defensiva med. Erixon var ju nästan gråtfärdig av njutning över att känna igen spelet från tidigare år.

Lander stod sig bättre i den defensiva grunden med. Vilket är viktigt för helheten. När kaptenen levererar bidrar även det till trygghet.

Ur Dahlén får vi aldrig någon som slänger sig framför Pudas slagga men får man honom att jobba med klubba mellan puck och JJ/Juel troget och noggrant istället för symboliskt så får vi vara nöjda.

EP missade det så in i helvete på 2-0 igår.

Tight försvar kommer ge omställningar och vi har fan riktigt bra spelare på det området, Hållander, OJ, EA, Wedin, Dahlén och Pettersson är alla spelare som med fart på rören riskerar att ge vilken försvarare och motståndartränare som helst i ligan blodtryck i riskzonen. Dahlén, Lander, Hanzl, Forsmark mfl har allt dom behöver för att sätta igång en spelvändningar med…

Jag ser ingen annan lösning på spelidén för laget som skulle ge mer…

Ok, lite tråkigare är att virvla runt och ta lite mer risker i offensiv del av banan men vi har lirat en stor del av serien nu och kommer inte upp i effektiviteten man vill med den idéen.

Jag tror det skulle göra hemvändarna och Dahlén mer rättvisa samtidigt som våra defensiva formationer också kan skölja iväg offensivt!

Undantaget när man vill se lite kladdande i offensiven är när det ger långa byten i motståndarnas zon i andra perioden för det ger en mumsig mjölksyra på motståndarbackarna.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-12-28
Sputnik: Jo så kan det vara, känns som väldigt strukturella fel i defensiven överlag, nånting som gör att vi gång på gång står fel i banan eller inte gör jobbet. Det som jag saknar mest från dagens upplaga av Timrå
Låst ämne