1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2620875

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-12-28
Sputnik: Jo så kan det vara, känns som väldigt strukturella fel i defensiven överlag, nånting som gör att vi gång på gång står fel i banan eller inte gör jobbet. Det som jag saknar mest från dagens upplaga av Timrå
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-12-28
Ahpl: Sanslöst starkt att få med alla tre poäng mot Ske.eå. efter den inledning man hade. Många bra insatser varvat med mindre bra. Spelet man visar upp är verkligen upp och ner. Måste säga att jag har lite svårt att förstå helheten i hur laget uppträder på banan. Jag tror att man behöver försöka hålla ihop lagdelarna bättre över hela banan. Backarna får mycket skit men handen på hjärtat, ibland är hjälpen från forwards noll. Varför envisas man med att kasta in puckar in i anfallszonen istället för att vända hem. Dom gånger man kommer in i zonen så hinner inte alltid backarna upp till motståndarnas blå och då får man inte tryck. Då kommer det lätt en kontring och backarna får jobba häcken av sig om det upprepas gång efter annan.
Egen zon. Tycker man är rätt så samlade men forwards är alldeles för snälla. Är man närmast pucken så försök för i hel....te att få tag i den. Screena bort motståndarna, haka en sekund så motståndare tillfälligt blir störd utan att det blir en 2:a Våra motståndare spelar mycket "fulare" än oss med fasthållningar och styrspel genom att manövrera ut oss. En del forwards spel i egen zon är "obra" då man trots att man är närmast pucken inväntar backen. Verkar som att man är tillsagd att agera på ett visst sätt men det ser onekligen lite korkat ut många gånger.
Ett tips kan vara att under en träning låta forwards (inga namn) spela backar och några backar spela forwards. Kan vara ett sätt för speciellt forwards att se egen zon från en annan vy. Kanske det kan leda till att man får mer förståelse för varandra och hjälper varandra mer. (förlåt men jag tänker högt) Slutligen så är det så att dom fem som är på isen samtidigt måste samarbeta och jobba hårt tillsammans hela tiden. Och då menar jag ALLA.
Tror på en grinig match imorgon som TIK tar hem med sisådär 4-1 :-)
Låst ämne