1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581564 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2627204

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
JanneH: jag gissar att det finns en splittring i truppen samt med Ante vad gäller spelsystem. Vi inledde säsongen med en helt annan offensiv hockey, och jag skulle vilja påstå att matcherna vi gjorde fr o m den första FBK-matchen och sisådär fyra matcher framåt spelmässigt är det vassaste sedan 07/08. Tyvärr tog vi, som bekant, "inte betalt". Man gjorde osannolikt lite mål sett till chanserna som skapades, och man hade svårt att hitta den defensiva balansen och straffades bakåt.

Därefter bestämde man sig för att tajta till grejerna, vilket I princip innebar att man återgick till fjolårets defensiven-först!!!1-hockey.
I mina ögon är det tydligt att de olika spelsystemen uppskattas av - och passar för - olika delar av spelartruppen. Jag t r o r att spelare som Jonte, Hanzl, Lundin, Svensson t ex föredrar den mer offensiva hockeyn och blev förbannade/frustrerade när man gav upp den.
Jag t r o r å andra sidan att spelare som Erixon, Lander, JJ föredrar fjolårshockeyn.
Sen har vi så klart en stor del av truppen som köper läget oavsett och som helst ser att alla slutar gnälla och dra åt samma håll.

Eftersom det här officiellt är ett killgissningsforum these days fortsätter jag att anta att ovanstående är anledningen till att Ante inte får förlängt. Hans hockey är inte den offensiva, frejdiga utan mer den disciplinerade och defensiva. Därav svårigheterna med att få hemvändarhockeyn 2.0 att flyga. Och, givetvis: att han fått en numerärt undermålig samt kvalitetsmässigt svag backsida att jobba med.

Ante känner sig förmodligen sviken. Dels av Kapanen, som givit honom rätt pissiga förutsättningar samt inte backat honom, dels av spelare som exempelvis Jonte. Nu utgår jag enbart från mig själv, men hade jag varit Ante hade jag varit störd på en spelare som vill spela en viss typ av hockey samtidigt som spelaren ifråga inte presterar särskilt väl i det systemet (är oerhört ineffektiv framåt och orsakar mål bakåt).

Om nu ovanstående, helt icke-fakta-baserade, antaganden stämmer blir det lättare att förstå varför det ser ut som det gör på isen. Vi har en trupp som inte drar åt samma håll, vilket i sin tur gör att man inte spelar som ett lag där ute. Irritation och frustration dränerar energi, drar ner humöret och minskar spelglädjen.

Ungefär så är min tolkning av läget.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
Bragd-Birger: "Eftersom det här officiellt är ett killgissningsforum these days"

Haha en passus men har HS n å g o n s i n varit nåt annat än ett gigantiskt killgissningsforum? 😂
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
Bragd-Birger: bra sammanfattat. Jag tycker inte heller vi ska glömma att spelmässigt har vi tappat en topp 3 center i SHL och fått en till albin lundin (inget ont om abbe dock).

För ett lag som Timrå IK påverkar det mycket när det dessutom är kaptenernas kapten och en tilltänkt härförare. Att vara 6a utan en toppcenter är faktiskt rätt bra (förlåt Hanzl men du är inte topp topp i min bok)
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
Bragd-Birger: Det kan nog ligga en hel del i det du beskriver. Bra inlägg tummen upp.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
Bragd-Birger: Svensson ville vinna poängligan och
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2024-01-08
Timrå IK tappar sin "content creator" Kevin Blomkvist
Låst ämne