1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582916 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2630735

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
Rallarn: Kapanen är ju ansvarig för detta då. Ante måste alltså lira med junisar på backen för att Jonte inte ska vara sugen på utlandsäventyr. Därför jag vill ge Ante lite cred. Sen kan det säkert vara brister i spelsystem, ledarskap och annat. Har noll koll där. Vi har egna problem några mil norrut.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
Costanza: Jag skulle säga att det främst fortfarande är Kent Norberg som är boven i allt det här. Det var ju han som plockade in alla ex-timråiter och både saltade och strösslade gott i kontrakten så att det skulle vara svårt för att inte säga omöjligt för våra hemvändare att tacka nej. Det är ju därför vi sitter här, med helt bakbundna händer, där Kimmo Kapanen säkert skulle vilja agera och han har garanterat också en idé för hur HAN skulle bära sig åt. Men vi har ingen ekonomi som gör att vi klarar av att frigöra pengar som skulle kunna ge oss iallafall en möjlighet att förstärka på backsidan, där våra behov är som störst. Vi har ju heller inte råd att göra som t.ex Örebro gjorde alldeles nyss. Den klubben har i motsats till Timrå IK insett vad som är felet och man åtgärdar också problemet. Tro mig, det är bara en tidsfråga innan Niklas Erikssons återintåg i Örebro skapar de nödvändiga förändringarna som man eftersöker. Ett utdrag ur en intervju med honom i en Örebroblaska:

"– Jag har följt laget väldigt nära, så klart, och sett vissa saker som jag kanske inte riktigt tycker att vi nått fram med, som vi inte fått tillräckligt mycket utveckling kring. Man kan spekulera i saker och ting, med spelarmaterial och så, men jag tittar mer på vad vi har för daglig verksamhet och hur den har varit – och där har det inte riktigt varit som tidigare. Tidigare tycker jag att det varit vår framgångsfaktor, att vi hela tiden haft en tydlig plan och ett bra driv på daglig basis. För mig är matcherna avspegling av hur det ser ut på daglig basis."

Daglig verksamhet fastnade jag för. Tränarens roll och funktion i ett lag är förutom dom klara bitarna att lägga upp ett spelsystem och en idé med varför man håller på, men även att ge sina spelare energi genom sitt sätt att vara, hur man tränar, ger spelarna tillräcklig återhämtning, rätt kravställning, kort sagt hur du är som person. Det är här som den avgörande biten faller för Timrå IK. Och det T O T A L T! Ante Karlsson efter, ska vi kalla det uppsägningen, för det var ju vad det hela slutar i, bidrar med absolut noll energi till sina spelare. Noll!

Jag har ingen insyn i hur Timrå IK, läs: Ante Karlsson, bedriver sina träningar. Det kanske inte är nåt fel alls, åtminstone enligt honom själv. Men när t.ex Jonathan Dahlén tydligt visar på ett missnöje med vissa bitar, ja, då lär det iallafall inte vara helt taget ur luften. Det kan ju vara Jonte som är ute och cyklar också, det vet inte jag.
Men ett bra exempel på att något ändå inte alls står rätt till är ju det kompletta förfall som skett sedan det blev klart att Ante inte skulle bli kvar nästa säsong. Lagets f e m raka torsk på hemmaplansfördel visar väl på att något väldigtviktigt inte står rätt till.

Jag har inget ont alls mot Ante Karlsson. Jag älskar honom för allt vad han gjort för den här klubben, men allting har ett slut. Det slutet har redan passerats. Men klubben har tyvärr små möjligheter att komma ur den situation som man själv har skapat.
Låst ämne