1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2631394

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Det jag menar är att istället för att kampanja för kortsiktiga swishbidrag (som är ganska oetiskt ur en del avseenden) så kan man kampanja för att folk ska lösa medlemskap och göra det till den grund som det från början är tänkt att vara.
Säg att vi är 4000 runt om i landet som är stora Timråsupportrar, det tycker jag är ett rimligt antagande. Räkna bort de ca 1500(pinsamt låg siffra) som redan är medlemmar.
2 500 personer som löser ett standardmedlemskap för 300kr= 750 000kr in. Plus några som tycker det är värt att sponsra med guld resp guld+-medlemskap.
Är det här rimligt på kort sikt? Nej, men vi skulle nog få in absolut max 500tkr på en swishkampanj också däremot att på kort sikt jobba för att folk ska engagera sig på riktigt i klubben genom att i första hand lösa sitt medlemskap och i andra hand även börja dyka upp på årsmöten, skriva motioner och bidra.
Så bygger man ett långsiktigt och hållbart engagemang och i förlängningen föreningsekonomi, att be om swish för att man krisar (krasst sett på grund av för låga medlemspengar in) skapar en passiv skara betraktare som går på matcher när det är kul och inte ser sig själva som en del av klubben i med och motgångar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: 1500 är verkligen pinsamt med tanke på att GIF, med klart mindre av "utsocknessupportrar", nått upp till 2000.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Jag håller med dig på det mesta, långsiktigt vore det såklart bäst med fler medlemmar. Men jag tycker du målar upp en falsk dikotomi, vore inte det allra bästa om folk både blev medlemmar samt bidrog till en back i detta prekära läge med till synes ändlösa skador vi sitter i?

Sen är det helt omöjligt att säga att folk skulle bli mer eller mindre passiva supportrar baserat på om de swishar eller inte, det är rena gissningar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Din ide är lovvärd, men tyvärr fungerar det inte på kort sikt. På kort sikt måste vi ha in en back för att realistiskt kunna slåss om en slutspelsplats med tanke på vår situation. Då är en swishkampanj det lättaste oavsett om det är etiskt eller inte.
Kommentera