1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2631408

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Jag håller med dig på det mesta, långsiktigt vore det såklart bäst med fler medlemmar. Men jag tycker du målar upp en falsk dikotomi, vore inte det allra bästa om folk både blev medlemmar samt bidrog till en back i detta prekära läge med till synes ändlösa skador vi sitter i?

Sen är det helt omöjligt att säga att folk skulle bli mer eller mindre passiva supportrar baserat på om de swishar eller inte, det är rena gissningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Mcmac: Hela mitt resonemang bygger på att om man har en fungerande medlemstruktur där det är norm att betala sin medlemsavgift om man själv betraktar sig som Tikare så skulle Swishkampanjer vara överflödiga. Då hade vi inte haft darriga knän inför kapitalkravet eller behövt snåla med backsidan.
Förstår att det låter väl enkelt att komma med en konkret lösning på "alla" problem men om man ser inbetalade medlemsavgifter som en grundplåt i föreningens ekonomi som man faktiskt kan räkna med kommer in inför varje säsong så är det klart att vi har en stabilare förening ur alla aspekter såväl engegemangsmässigt som ekonomiskt förutsett att de som hanterar vår budget skulle använda pengarna på ett rimligt sätt.

Nej att man betalar in en medlemsavgift gör såklart inte att man automatiskt blir mer passionerad det har såklart att göra med vad föreningen gör med det hela. Men klart är att medlemmar är enklare att nå och involvera i föreningen än 500 swishnummer.

Jag gjorde för ett tag sedan (under förra säsongen) en snabb kartläggning över hur föreningarna i svenska topp2-ligorna i hockey arbetar med medlemskap.
Det här gjordes utifrån hur enkelt är det att förstå vad medlemskap är samt hur enkelt blir man medlem i respektive förening, samt vad får man ut av medlemskapet. Testar att bifoga den PDFen här, vet inte om det fungerar.

Att se att Timrå gått tillbaks i arbetet här gör mig ledsen. Det finns ett brytdatum i november som man behöver hinna med för att få rösträtt på Årsmötet vilket såklart är rimligt men man ska självklart kunna bli medlem när som helst även om man missat deadline för Rösträtten då det ökar möjligheten att få folk att förnya kommande säsong. Jag kan ha fel här men kan inte minnas att man stängt det helt och hållet tidigare som man nu har gjort. Väldigt märkligt!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
En positiv tanke som jag vill dela med er.
Efter varje förlust kommer vi närmare en seger!
Kommentera