1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2636013

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Zambonin: Jag har valt att stå utanför denna diskussion men väljer nu att deltaga pga ditt inlägg som jag får anta stämmer.

För om det är som du säger så känns det inte alls som Sundberg är rätt person på rätt plats. Har han alla hästar hemma?

Jag gillar Torines, allt jag hört om honom har varit positivt. Men Sundberg har under sin tid på ca 6 månader lyckats med:
* J20 samt J18, från toppen till botten av serierna.
* Göra sig av med hela J20 staben.
* Göra sig av med hela damlags staben.
* Ordna kaos i damlaget.
* (Jag utelämnar stämningen i herrlaget då jag inte tror det har med honom att göra)

Det är banne mig inte ett bra resultat på 6 månader. Här kan man också fundera på styrelsens ansvar för jag har svårt att tro att han ensam kan ha klubbat igenom så pass stora förändringar utan välsignelse från styrelse.

Om allt som sagts om honom stämmer (inkl. kritik från sponsorer och andra) så låter han som fel person att leda Timrå framåt.

Det är inte så att det som händer kring damlaget och J20/J18 går obemärkt förbi de som är insatta i hockey. Varumärket Timrå IK tar sig en rejäl smäll pga detta som kommer ta år att reparera. Är han rätt person att ta sig an den uppgiften?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Värt att notera är ju att det är första året med nysastning kring damlag i egen regi.
Laget består utav många yngre spelare en hel del i 15 års ålder, alltså ungdomar som inte ens börjat gymnasiet till det finns det några äldre spelare samt några utländska, klart det blir spretigt. Är ju långt ifrån någon elitnivå heller utan spelarna gör ju det på sin fritid. Mer jämförtbart med att spela typ div 5 i fotboll. Tror inte Timrå har haft några rejäla sportsliga målsättningar som styrt verksamheten utan uppstartsåren handlar nog om att bygga något på sikt som kan bli hållbart.
Tex ser man ju att ledande spelare varit ute och svingat rejält i allt från tidning, tv, sociala medier. En fundering är ju hur väl förankrad målsättningen med verksamheten varit, mellan föreningen, tränarna och spelarna. Åldersmässigt är det mångt och mycket ett ungdomslag, spelare i 15års ålder så klart det är vikt

Timrå IK är en elitförening, men damlaget är för den sakens skull långt ifrån ett elitlag, hockey på elitnivå går ut på att vinna. Men jag har full förståelse för om den nystartade damverksamheten styrs av andra punkter. Den här spelaren som tagit chansen till sina 5 min i rampljuset verkar ju inte heller sen med att skicka kängor till de 4 om att det är så dåliga.
Tycker också det uttalanden man kunnat läsa från spelaren är vaga, klubben ger under möte sin förklaring till beslutet "Dom ljuger" och enligt spelaren själv så ska de vara 4 spelare som går till styrelsen och "ljuger"

Blev ett långt inlägg, men sammanfattningsvis. Nystartad damverksamhet, många yngre i 15års ålder. Spretig trupp, hur väl har det förmedlats och hur väl har alla köpt in sig på utifrån vilka utgångspunkter verksamheten ska drivas under uppstartsfasen?
Låst ämne