1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2637860

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2024-01-25
thorwald: Klubbchef är väl att vara VD - dvs du ska inte vara expert på hockey utan ska kunna leda arbetet på ett positivt sätt, ofta helt anonymt - men de måste ju ha koll på sportens förutsättningar och ekosystem - men att det ska vara någon från egna leden kan väldigt lätt bli fel - när kollegan du jobbat sida vid sida av under flera år plötsligt blir din chef.

Finns verkligen en poäng med någon utifrån - men det måste ju såklart vara rätt person - bara den lilla detaljen…
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2024-01-25
Stryparn: Jag menade för övrigt inte att någon i egna leden ska vara anställd av Timrå IK för närvarande. Men någon med Timråbakgrund eller hockeybakgrund.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2024-01-25
Stryparn: Tar som exempel. Om du anställer en VD för ett bilföretag, kan det vara bra om denne har jobbat med liknande saker tidigare och vet vad branschen handlar om och vilka krav som ställs. Annars riskerar man inte bli långvarig på positionen, antingen från påtryckingar utifrån eller att den egna målbilden. Sen är finns det såklart saker som är detsamma i VD rollen oavsett vad du jobbar med. Men förstår man inte marknadsföring utifrån ett hockeyperspektiv, eller kan ta tillvara på kunskap som finns inom föreningen på rätt sätt i det som kallas hockeykultur så blir det inte lätt. Det gäller att man är insatt i det som gäller i just den bransch man verkar för. Av det jag sett gjorde Torines ett kanonjobb, främst genom att knyta till sig sponsorer. Men organistationsmässigt vet jag inte om det blivit så mycket bättre. Jag hoppas nästa VD har hockeykunskaper och vet hur man bygger ett team kring denna sport.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2024-01-25
Stryparn: Ja det kan hända. Därför jag även skrev att det kan vara någon annan ifrån hockey. Finns ju flera sådana exempel inom SHL med VDs med hockeybakgrund. Kan ju funka utifrån också såklart, men jag tänker att det kan vara fördelaktigt att ha någon som jobbar med det hockey handlar om om de redan är insatt i branschen och brinner för den.
Låst ämne