1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581560 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2640796

Sv: Apropå nånting...
Puckat: apropå backar så citerar jag Sanny "Det är en stor skillnad i Timrås uppträdande och i deras defensiv när den otursförföljde och skadebenägna Didrik är med i laget.". Bara att hålla med, tycker vi får en helt annan balans på backsidan när Didde är tillbaka och än bättre kommer det bli när Lyytet är tillbaka. Då kommer vi ha en fysisk back i varje backpar. Didde, Lyytet och Svensson. Sedan får Rindell, Eronen, Forsmark och Erixon stå för lite mer offensivt backspel
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: ja, jag är faktiskt förvånad över hur mycket Didde stabiliserat defensiven sedan han kom tebaks. Jag tyckte inte alls att han höll den här nivån under matcherna han spelade fram till senaste skadan.
Men: det spelar så klart in vilken typ av spel man spelar också. Nu är vi i princip tebaks till 22/23 vad gäller spelsätt, och en mer tät, överlastande defensiv passar Didde betydligt bättre än en offensivare hockey där backarna förväntas driva spelet från egen zon snabbare med mindre hjälp från forwards.

Och det råder ingen tvekan om att det är precis så här vi måste spela. Lite Plastsjö-light - men dom gör det med en betydligt spelskickligare backsida, vilket innebär att dom till skillnad från oss är cyniska, fega och astrista. Dessutom är vi som sagt light-versionen. Vi har vare sig kunnandet eller ambitionen att helt döda tempot i matcherna och vinna på ren tristess.

Hoppas att Erixon är tebaks på torsdag (och att inte någon annan back gått sönder tills dess). Där har vi ytterligare en spelare som trivs betydligt bättre i 22/23-hockeyn än i let's-go-offensive-experimentet från i höstas. Han har gjort det riktigt bra efter jul, i synnerhet med tanke på att han inte kan gå för full maskin.

I övrigt mår man nu. 5 raka segerjävlar! JJ återuppstånden!
Och: hockeysnackskedjorna levererar. Hel-fucking-vete vad underbar Hållander-Lander-Wedin-kedjan är. 1+1+1=5. Dom orsakar kaoz därute.
EP-Hanzl-Pääjärvi är inte i säsongsstartsform, men det är en ytterst välkomponerad enhet. Föga förvånande börjar Pääjärvi spruta in (johodå) mål igen. Även EP börjar så sakteliga se ut som sig själv. Älskar verkligen hans förmåga att skaffa sig själv och andra utrymme. Lite mer effektivitet där, så...*dregel*

Och sen har vi HA-Finest-kedjan. Vibbar tredjekedja, men sett till speltid är väl dom den kedja som har mest speltid i 5-5? Känns i a f så. Grym boost på alla tre i den omgivningen. Hartmann har hittat skottet, Jonte sig själv, och Lundin förvandlar Färjestad och Frölunda till Björklöven och Mora. Fantastico. Nu har vi tre kedjor som alla är producerande, men som också passar lite olika mot olika motstånd. Jobbigt att coacha mot, inbillar jag mig.

Och, igen: sen har vi - icke att förglömma - en riktigt bra 4e-line på det. EA spelar på sin högsta nivå ever i timråtröjan, OJ trampar och utmanar framåt, Mieho/Boyce bidrar med fysisk energi. Tycker dom även lyft sig defensivt på slutet och mer sällan hamnar fastnaglade i egen zon. Misstänker att 22/23-hockeyn har ett litet finger med även här.

Ja jädrars, hörrni. det går fort i hokky. Kanske just därför det, sannerligen, är en underbar jävla sport!!!1
Kommentera