1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2652708

Sv: Apropå nånting...
Sitter och funderar på varför det inte riktigt stämmer poängmässigt för våra stjärnor denna säsong. Tanken slog mig då att våra stjärnor inte är några vidare topp 10 poängmässig fast man som supporter eller expert påpekar att dom måste steppa upp.

* Hanzl har ett snitt på 35p per säsong hos oss.
* Pettersson snittar 30-35p per säsong senaste åren i olika lag.
* Dahlén underpresterar lite, så han kan ännu bättre poängmässigt.
* Hållander är egentligen ingen poängspelare men han är fortfarande så pass ung att han kan bli. Han gör sin nu bästa SHL-säsong i karriären poängmässigt.
* Wedin när han är skadefri har ett väldigt bra poängsnitt per match. Men skulle ändå snitta runt 35p per säsong. Kanske upp till 40p.
* Lander står inte för mycket poäng men han ska ändå bidra till minst 10 mål per säsong.

Är anledningen till varför det går knackigt till och från på grund av att vi inte har en snärtare likt Rattie? Jag tror inte det.
Jag tror snarare att anledning är att vi saknar en riktigt spelförande back som står för över 30p per säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Våra forwards är rätt trubbiga eller så är de för långsamma vid spelvändningar..se på lag som FBK och Leksand direkt när de får chansen har se någon som hugger direkt och kan göra sin back och komma 2vs 1 eller friläge. Hållander är väl undantaget där. Men som du säger så kan man såklart spela som Växjö och komma mot samlat försvar och mata puckar mot mål ifrån backplats. Men det är väl bara Rindell och Forsmark som gör mål denna säsong och Rindell som gjort flest tappar vi till nästa säsong, så lär inte funka om vi inte får in någon ersättare som kan lirka in puckar på det viset. Som vi spelar nu gör vi stor andel grötmål där vi slår in returer och det är väl det vi är bra på att sätta hög press och slå in mål från nära håll på ett eller annat vänster. Undantag finns ju såklart som t.ex Hållander och Dahlén igår men i grova drag. Så länge vi vinner matcher är det väl ok, men gäller att vi har hög forecheck och intensitet annars blir det lätt att vi inte kommer någon vart alls offensivt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: "Jag tror snarare att anledning är att vi saknar en riktigt spelförande back som står för över 30p per säsong."

Helt enig. Vet inte huuuur många gånger under våran uppstalsfas igår som jag satt och slet mig i håret. Det var så sjukt enkla pass som hade kunnat skapa flygande anfall. Men våra backar har inte den blicken för spelet, tyvärr. Det är det jag saknar mest i våran trupp.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Forsmark började poängmässigt starkt men har mattas av rejält med poängen andra halvan
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrå har då ingen tur med domaren åter igen i 2 perioder titta jag mer på domaren än på spelare oknäpp hjälm tror jag inte de hade koll på sen ett par ichingpuckar där timråspelare är nästan en meter före men domarna verkar icke ge Tik nån fördel i år heller
Deadline och hur tänkte Timrå på målvaktsidan har vi 2 nu ungen backup Brynäs har 4 Det kanske är magstarkt men klokt
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Att vi har rätt trubbiga centrar spelar nog in. En spetsig back och en bra center, samt förlängning på Hanzl hade varit väldigt skönt.

Så blir det knappast.
Kommentera