1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2660980

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-02-27
Turkiska Tiken : Jonte-Hanzl-EP kändes som en våt dröm i typ augusti 2022. I dagsläget, not so much. Det finns ingen dynamo i den kedjan.

Funderar på Jontes fysiska status. Inför säsongen talades det om ändrade kost- och träningsvanor, 10 förlorade BiteLine-kilon och superform. Därefter har han gjort sin sämsta säsong i timråtröjan. Inget jättebra betyg för det upplägget.

Han ser segare ut än vanligt, har inte alls samma driv i åkningen, ligger ofta en halv sekund fel - och har ju helt tappat skottet. Frågan är om han inte snott Berglunds rekord i flest magplatteträffar på en säsong?

Jag hoppas att han ändrar upplägg inför 24/25. Hållander är ju betydligt närmare den spelare Jonte borde vara än han själv. Visst, fysiken kommer han aldrig ha, men själva drivet och viljan att själv utmana och bryta mönstret är i princip helt frånvarande. Den trodde jag aldrig skulle komma.
Sen spelar så klart spelsystem, roll osv in, så det ska bli intressant att se hur han kommer att användas under Jokinen. Men, här och nu oroar.

EP är också ett mysterium. Bästa forward fram till Kalle Anka, en av dom sämsta därefter. Dåligt tränad? Han uppvisar inte alls den pondus han inledde dom första 20 omgångarna med. Nu är han sävlig, chanspassande, obeslutsam. Oerhört märkligt. Han hade behövt dom där centimetrarna på rätt sida vid ramträffen idag.

Och Hanzl, slutligen. Jag är ytterst tveksam till en förlängning där. I sina bästa stunder är han helt fantastisk, men från omgång 11 och framåt har dom stunderna inte direkt duggat tätt. Samma som med Eronen: vår bäst betalda på positionen m å s t e ligga i topp prestationsmässigt över tid. Återvändarna kan vi ha tålamod och lite överseende med, där har vi andra ingångsvärden, men värvningar utifrån måste vi se mer krasst på. Här är det bang-for-the-buck som gäller. Kuokkanen t ex är nog fan inte dyrare, men snacka om skillnad i impact.

Nej, det ser väl sisådär ut för tillfället. Hartmanns skada slår rätt hårt. Rightare, fysisk, bra direktskott. Han har inte gjort någon bra säsong, men vi vet alla vad han kan när han hamnar i stim. Den enda naturliga kedjekompisen till Jonte, dessutom, nu när vi inte vill röra WHL-linen.

Jaja. Kampen går vidare. Låt oss hoppas att saker och ting plötsligt faller på plats, bara sådär av sig själv. Hanzl blir kval-Hanzl, EP börjar direktskjuta i kryllan och Jonte drar in dom köksvägen. Plötsligt har vi seriens bästa PP och Ante demoncoachar.
Det vore mysigt.

Men här och nu är hockey en bajssport.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-02-27
Bragd-Birger: Sitter ofta och spånar på truppbygget kommande säsong. Två nya centrar är det nog dags för.

Tror inte vi får se en rak ersättare till Hanzl isåfall. Vi har hittat en 1a kedja nu som Lander även kan centra nästa säsong. Vilket då gör honom till 1a center. Inga större problem med det. Sen ser jag gärna att vi hittar en ung lovande center som kan ta kliv under säsong. Exempelvis Oliver Kapanen. 20 år, rightare, draftad i 1a rundan. Har slagit igenom denna säsong i Finland. Snabb och smart center med ett hyfsat skott. Kimmo borde ju ha stenkoll på honom, hehe. Vore klockrent i mina ögon.

Sen ytterligare en center, får gärna vara lite äldre än Kapanen men yngre än Lander. Har inget förslag på rak arm, men någon som kan axla rollen som 2a/3e tillsammans med Kapanen, som gärna kan göra lite mer poäng än vad Lundin gör.

Så, centrar 24/25

Lander, NY, Kapanen, Andersson
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-02-27
Bragd-Birger:

Ja, märkligt det där med Dahlén. Jag trodde också han skulle flyga fram denna säsong när han blivit 10 kg lättare. Men hans stamina verkar inte vara på topp. Står alltid och hänger över klubban och ser dödstrött ut efter varje avblåsning. Hur är lungkapaciteten hos kung Dahlén? Sedan att han inte utmanar på samma sätt kanske har att göra med just det orken, har han kanske astmatiska problem? Eller så överanalyserar vi, han kanske med facit i hand skulle byggt på sig några kilon muskler istället. Vi får liksomninte ut hans fulla kapacitet längre i matcherna.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-02-27
Bragd-Birger: Hartmann hade behövts i slutspelet. Nu har vi på sin höjd 2 kedjor som kan utmana rejält framåt mit tidigare 3. Det oroar.

Och Jonte oroar som du skriver. Inte kan völ sllt hänga på att hans farmor nyss gick bort och begravdes

Jag tror Dahlen skulke vara bättre utan att ha gått ner 10 kg. Något kg hade räckt. Hoppas verkligen han ser över detta och byter upplägg för detta verkar inte optimalt. Han ska leda oss men nu är det bara Hållander som gör det och ibland Wedin och Lander
Låst ämne