1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581400 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2666007

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Innan matchen påtalade jag att aftonens tillställning skulle bli ett kvitto på lagets karaktär. Den oro jag då kände visade sig vara högst befogad. Herregud.
Hoppas att Lander i omklädningsrummet frågar Jonte vad han menade med "if you lead, we will follow". Enda gången han (eller någon annan forward) tog rygg på Lander-kedjan var när dom gick in i omklädningsrummet.

Tvärless på Antes "coachning". Fanns det någon som trodde på en återförening av Hanzl-EP-Jonte? Försvinner sirapen om man tar lagets tre segaste, mest obeslutsamma spelare och tussar ihop dom? Obegripligt.

Och PP. Jösses. Snacka om tjurskallighet. Det har inte producerats mål i den spelformen sen Dacke-fejden, men vi rullar på. Låt dom prata ihop sig och lösa problemen. Det släpper nog. Vi måste bara ha lite tålamod och fortsätta gnugga. Är det ett jävla skämt, eller?

Hoppas verk-e-ligen att det är som det verkar, dvs att man inte förlängt med Hanzl. Efter typ 10-12 fantastiska inledande matcher har det gått stadigt utför. Möjligen att "genidraget" att splittra den då bästa kedjan (Hanzl-EP-Pääjärvi) bidrog. Oavsett är han bedrövlig just nu. Kvällens insats hans sämsta någonsin i timråtröjan?

Jonte måste vara skadad eller ha någon annan form av fysisk åkomma. Brukar hålla med Hamrin, men förstår inte alls hans utvärdering av Jonte i senaste poddavsnittet. Han är seg, slarvig, odistinkt. Något han varit hela säsongen. Kan påminna mig e t t enda mål den här säsongen där han utmanar och gör något oväntat. Dribblingsmålet mot...HV? I övrigt är det bandysvängar eller magplatteprickskytte.

Jontes icke-producerande status ställer till det, rejält. Hur fan ska vi formera om laget så att vi får iaf e n kedja till som har någon form av funktionalitet?
Förslagsvis slänger vi in Pääjärvi med Hanzl och EP igen. Nej, den kommer aldrig att bli vad den var i oktober, men vi kommer att få ut mer av av den.
Tredje känns dock hopplös. Lundin är tebaks på det som förmodligen är hans SHL-nivå, vilket tyvärr inte räcker till. Här skulle jag testa att slänga in OJ istället för Pääjärvi. Han är visserligen lite valpigt ojämn, men han har iaf drivet och viljan att utmana. Och: tycker inte att han funkar i nuvarande konstellation med huvuduppgift att vara starka defensivt och lyfta upp spelet.

Men, så har vi då fjärde och vi har Jonte. En helt omöjlig kombination. Vilket innebär att vi inte har något annat val än att, ändå, återförena Lundin och Jonte. OJ som tredjelänk här? Njae. Två spelare som väger lite lätt, och frågan är om dom kan hitta offensiv kemi. I synnerhet med Lundin som spelfördelare och defensivt lok. Risken är att vi får en rejäl läcka av Titanic-karaktär bakåt här.

Nej, det känns lite hopplöst. Jontes säsong är nog vaskad, och förhoppningsvis hamnar den så småningom i plump-i-protokollet-kolumnen den dag hans timråkarriär summeras. Men här och nu är det ett jätteproblem.

Och topp 6-platsen är inte längre i våra egna händer. Den där tappade poängen kan bli tungan på sjundeplatsvågen till slut. Eller inte. All logik säger att det avgörs redan på torsdag. Gissningsvis gör vi en betydligt bättre insats än idag, men torskar till slut. 5-2, sista i öppen kasse.

Gaaah!, igen. Sneglar mot whiskyn men vill inte besudla en så ädel dryck. Inte i kväll, inte efter den här insatsen.
Nu blir det istället fosterställning och sedan insomning i vredesmod. Tack så jävla mycket för det, Timrå.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Bragd-Birger: Vem kunde ana, med all denna offensiv kompetens, att vi inte ens kan skrapa fram två producerande kedjor på en hel säsong?
Låst ämne