1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581395 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2667936

Sv: Apropå nånting...
Otto1:

Jag är inte nöjd med hur anfallsspelet sett ut under säsongen., Vi är för mycket på utsidan och runt sargerna. Vi har oerhörda problem med att sätta uppspelen mot lag som backar hem, samt inget motmedel om lag sätter hög press heller. Vi lever på individuella skills och inte lagspelet. Samt att vi gör 2,5 mål i snitt per match. Vi får ut för lite av materialet helt enkelt. Men man är väl bortskämd sedan kentas dagar då vi lirade en totalhockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
The great one: Agree. Den enda kedjan som konstant försöker attackera kassen och göra det med kraft och fart är WHL. Resten spelar runt och söker förstaassist. Vilket förvisso ger långa byten i anfallszon mellan varven, men samtidigt är det ju oerhört tacksamt att försvara sig mot. Det krävs en genial passning likt Rindells igår för att producera, och det sker ungefär lika ofta som blixten slår ner.

Angående Jonte (igen): att förvänta sig att det "kommer att släppa" i play-in är hyfsat naivt. Han har varit helt under isen i princip hela säsongen, och det har enbart försämrats med varje match som spelats. Det här handlar inte om serielunkslojhet eller ointresse, utan det måste finnas en fysisk grundorsak i botten. Sen påverkar givetvis psyke, dåligt självförtroende osv, men det är ju bara bajstoppingen på kladdkakan.

Min förhoppning är snarare att Jonte kan komma tebaks i fysisk toppform till september. Nu har jag ingen som helst jävla aning om vad som felar, men givet att han gjort stora förändringar i kost och träningsupplägg blir ju min misstanke att det inte riktigt fungerat. Han saknar ork, ser klenare ut och har inte alls samma tajming.

Och som sagt, värre och värre blir det. I inledningen av säsongen var han ett hot framåt men använde för lite energi bakåt. Sen har det gradvis blivit mindre energi framåt samtidigt som det defensiva arbetet som bäst bibehållit samma energiallokering. Nu är det totalt tomt i tanken.

Jag vill betona att jag inte vill hata på Jonte här. Snubben är en jävla ikon, legend och timråhjärtat personifierat. Vi vet vad han har i sig.
Min kritik riktar sig snarare på tränarstaben, och dess oförmåga att hantera den här situationen. Att spela honom i 3-3 i går, t ex. Vad i helvete?

Jag hoppas att vi efter säsongen får lite svar på varför det blivit som det blivit. Dom senaste matcherna har gjort mig orolig på riktigt.
Kommentera