1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2669554

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
Vargher85:exakt det är väl ungefär så som jag ser det också .I min värld är de våra backar som är huvudproblemet att vi har haft så svårt att ta det där steget till att bli ett stabilt SHL lag . Eronenn har.ju varit hopplöst dålig hela säsongen. Är prio 1 att han försvinner hur det nu ska gå till.. Rindell har inte tagit.några steg alls Utan är fortfarande vår största säkerhetsrisk bakåt.. Didrik. Vad har han åstadkommit sen han kom tillbaks från den senaste av sina alla skador? ..har han lyckats skrapa ihop 1 poäng ? ...Forsmark är väl den back som jag tycker är mest spännande och positiva fläkt i laget just nu.. i övrigt har vi en rätt trubbig och Blaze backuppsättning. Lätt för motsåndare att stressa till misstag och checka fast .
Ser man till nyförvärven där så blir jag lite smått bekymrad om tex en sån som pilö är tänkt att höja backuppsättningen och vara någon sorts ersättare till lyytinen eller Rindell.. han är ju inte ens bra eller utmärkande back i Oskars .möjligen är han lite bättre defensivt än rindell men sämre def än lyytinen. .. men mycket sämre framåt .. än Rindell ..
Jaja man hoppas innerligt att man har fel..
Nässen är betydligt mer spännande i såfall.. om han kan hålla upp samma fina spel här som i Finland .
Skulle behövt åtminstone 1 bättre back till in i lager....därav borde mycket krut läggas på att bli av med tex Eronen och ersätta med en hyffsad bra back...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
Karlsson74: Backsidan, ja. Angående de som har kontrakt...

Strömberg - Trubbig framåt, men stabil bakåt.
Forsmark - Potential att växa ut till en toppback.
Svensson - Finns nog ett samband mellan att Svensson är skadad och defensiven ser sämre ut...
Erixon - Känns lite mellanmjölk, ärligt talat.
Eronen - Instämmer med alla föregående talare.
Edfeldt och Melander - De förstnämnda har visserligen fått en del speltid, men båda behöver mer tid.

Om man ska tro det som skrivs i media så försvinner Lyytinen och Rindell, medan Nässén och Pilö tillkommer. Svårt att värdera den förändringen, men den kan bli bra. Lyytinen har en skadehistorik de senaste åren och Rindells spel i egen zon lämnar mycket att önska. Med det sagt så är min uppfattning ändå att det måste till ytterligare någon förändring på backsidan, dvs. Eronen ut och en etablerad back in.

Avslutningsvis ska jag försöka se lite positivt på säsongen (även om den inte ens är slut). Det blir alltså som sämst åttondelsfinal. Sämre placering än ifjol, men totalpoängen kan bli bättre. Mina förväntningar var högre, men ser man saker och ting i ljuset av stora skadeproblem på backsidan under säsongen i kombination med turbulens kring tränarstaben så drar jag en lättnadens suck. I den sämsta av världar hade Timrå kunnat sluta som ett nytt Brunäs.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
Karlsson74: Didrik är inte här för att göra poäng.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
Karlsson74: Rindell har ändå mäktat med 25p och ligger 10:a i backarnas poängliga och är vår överlägset bästa back poängmässigt.

Pilö måste vara en breddvärvning med potential. Dock håller jag med om att jag inte är imponerad av honom, Sämre än både Rindell och Lyytinen. Vi måste in med en klassback förutom Nässen om vi ska ha en chans nästa år. Om vi inte behåller Lyytinen dvs, men de flesta tror ju att han liksom Rindell är förlorad till Leksand.
Låst ämne