1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2669508

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
JonteD: Några tankar om nästa säsong...

Målvaktssidan kommer av allt att döma vara intakt. Johansson och Juel är två SHL-målvakter av hög klass som inte riktigt presterat i år. Mycket p.g.a. ett bristande försvarsspel. Tror på det här paret.

Forwardssidan består alltså av följande i nuläget:
Lander, Wedin, Hållander - Klass, helt enkelt.
Dahlén - Gör som en annan kung: Vänd blad och gå vidare. Grym kapacitet.
Pettersson - Levererar framåt och kan ännu mer.
Johansson - Kommer inte vara någon fjärdekedjespelare nästa säsong. Genombrottet kommer.
Pääjärvi - Rutin och tyngd.
Hartmann - Finns en anledning att han spelat i landslaget. Finns mer att plocka ut.
Värmhed - Kommer spela mer frekvent, men långt ner i hierarkin.
Boyce - Kulturbärare.

Sedan sägs det att Anton Lundmark från Tingsryd är på väg in. I övrigt ser jag gärna några nya centrar. Hanzl är grym i sina bästa stunder. Men de stunderna har blivit färre. Dessutom lyfter han hög lön. Inte heller Lundin och Andersson ser jag någon fortsättning för. I Lundins fall går det för sakta. Kommer bli ett fint tillskott i Sport i Liiga dock. Andersson har farten, men saknar spetskvalitéer både offensivt och defensivt. Fyller också 30 i juli.

Och så backsidan. Jag orkar knappt. Lyytinen och Rindell ut, Pilö och Nässén in sägs det. Men det måste till mer ruljangs. Någon/några kontrakterade skulle behöva bytas ut. Jag nöjer mig så.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2024-03-09
Vargher85:exakt det är väl ungefär så som jag ser det också .I min värld är de våra backar som är huvudproblemet att vi har haft så svårt att ta det där steget till att bli ett stabilt SHL lag . Eronenn har.ju varit hopplöst dålig hela säsongen. Är prio 1 att han försvinner hur det nu ska gå till.. Rindell har inte tagit.några steg alls Utan är fortfarande vår största säkerhetsrisk bakåt.. Didrik. Vad har han åstadkommit sen han kom tillbaks från den senaste av sina alla skador? ..har han lyckats skrapa ihop 1 poäng ? ...Forsmark är väl den back som jag tycker är mest spännande och positiva fläkt i laget just nu.. i övrigt har vi en rätt trubbig och Blaze backuppsättning. Lätt för motsåndare att stressa till misstag och checka fast .
Ser man till nyförvärven där så blir jag lite smått bekymrad om tex en sån som pilö är tänkt att höja backuppsättningen och vara någon sorts ersättare till lyytinen eller Rindell.. han är ju inte ens bra eller utmärkande back i Oskars .möjligen är han lite bättre defensivt än rindell men sämre def än lyytinen. .. men mycket sämre framåt .. än Rindell ..
Jaja man hoppas innerligt att man har fel..
Nässen är betydligt mer spännande i såfall.. om han kan hålla upp samma fina spel här som i Finland .
Skulle behövt åtminstone 1 bättre back till in i lager....därav borde mycket krut läggas på att bli av med tex Eronen och ersätta med en hyffsad bra back...
Låst ämne