1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581410 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2676026

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Klart vi hade det struligt, det började efter guldet och att vi åkte ur var bara en tidsfråga då klubben var dåligt skött, åren innan vi degraderades höll på att döda mitt hockeyintresse totalt.

Lite ironiskt så var åka ur och tvingas börja den värsta känslan med facit det bästa som kunde hända. Direkt efter nedflyttning fick vi in en vd som började styra upp organisationen. Att modo som var illa ute ekonomiskt efter degradering lyckats vända och gjort plus år efter år och i HA byggt upp ett eget kapital som vissa SHL klubbar knappt kommer i närheten av är respekt, hatten av för widebro.

Sedan dröjde de sportsliga framgångarna medan organisation och klubb fortsatte att utvecklas. Vi var på väg med Sundlöv och Björn som gjorde mycket bra och drev i rätt riktning, men när han lämnade blev det ett steg tillbaka och man tvingades ändra i sportsliga ledningen och rensa ut sådana som glader, ville, styf mfl.

Framgångarna kom först när Gradin och Karlin tilträdde och styrde upp det sportsliga, först då hade man rätt personer på varje plats från vd till sportchef till tränare. Nu 3 år senare skulle jag säga att klubben är välmående och publiken börjar sluta upp bakom klubben igen.

Motståndarfans får gärna håna oss att vi åkte ur mot Leksand och det tog lång tid att ta sig tillbaka men detta var det bästa som kunde hända för att rensa ur all skit och sakta men säkert bygga upp klubben igen så den ska stå sig starkt långsiktigt. Sedan kan man ju vända på det och säga att hade vi gått upp tidigare hade vi nog inte varit redo (se på hv) och Karlin eller Gradin varit i klubben idag, nu fick de chans att mogna och utvecklas innan de kom in och satt de avgörande bitarna på plats så vi kunde gå upp.

Nu har jag ingen jätteinsyn i Timrås organisation och jag tror inte ni behöver åka ur för att göra en reset och en rensning. Men den viktigaste rekryteringen ni gör nu i närtid är kanske inte tränaren utan eran vd/klubbchef, då det är denna som ska sätta den nya organisationen och lägga grunden för att ha förutsättningar att nå sportsliga framgångar.

Sedan bör väl styrelsens sammansättning ses över, vet att modo formade om sin styrelse och ville ha in mer sportslig kompetens och spetsar inom vissa områden, där har man nu grundberg som är scout för flyers, jurist expertis, duktiga företagsledare och personer med erfarenhet av media. En styrelse syns inte mycket utåt men otroligt viktigt att den har kunskap och erfarenhet för att stötta vd:n och ta beslut om rekrytering av vd mm.

En bra grund för starkt lag har ni men undra om inte era viktigaste rekryteringar är de som inte ska avgöra matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: rätt man på rätt plats m a o... vi hör dig klart och tydligt. Hoppas rekrytering av klubbchefen blir en fullträff
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: En av M0d0s största sponsoret är ett företag som tillverkar manicker som är gjorda för att döda människor (BAE-systems), najst? Delar av M0D0s sponsorers orderstock är riksdagsstyrda, vilket också gör ex Hägglunds till en tveksam sponsor?
Du är ju en av de sansade m0d0 supportrarna här, Hur ser du på detta?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jokinen har valt ut sin andretränare. Håller i första genomgången:

www.youtube.com/watch?v=mtCWX6HxbC0
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Intressant läsning, tack!

Det mesta hade jag koll på.
Kommentera