1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677383

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Jag är kluven i frågan. Utvecklingspotential i nuvarande arena är troligen inte så stor, läget är inte heller bra som det är planerat idag. Men vart den borde ligga är jag lite sådär på, jag tror ju att över tid så spelar det ingen roll men den bör ligga där det finns bra kommunikation, alltså i närheten av Timrå station eller Resecentrum i Sundsvall, det bör vara gångavstånd därifrån.

Sedan måste man nog kunna ha andra evenemang än bara ishockey där för att kunna driva det ekonomiskt. Publikkapacitet på 7500-8000 på ishockey och över 10 000 på annat. Risken om man flyttar till Sundsvall är att man på kort sikt tappar identiteten men den kommer tillbaka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: någonstans tycker jag nog att arenan ska vara kvar där den är.

kan man göra något åt parkeringskaoset? få till enklare utfarter efter match?
och kan man få in fler faciliteter i dagens arena med resturangern osv så kanske det räcker?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Jag tror nog en arena i Sundsvall är det bästa ändå för att det ska gå ihop ekonomiskt. En multiarena som kan användas för många olika evangemang. Timrå tror jag kan behålla sin identitet. Timrå är förvisso en egen kommun, men har varit en del av Sundsvallsregionen väldigt länge. Avståndsmässigt är det väl inte mycket värre än att Brynäs arena inte alls ligger i Brynäs utan en helt annan del av Gävle.

Största frågetecknet är väl vad Timrå kommun ska göra med nuvarande arena. Den används ju till endel annat, men Timrå IK är väl de som bidrar mest ekonomiskt till att det hela ska gå runt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Man skulle kunnat tänka sig en arena i Birsta med, det finns gott om både bussförbindelse, matställen överallt, lätt att ta sig till och från med bil om det planeras på rätt sätt
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Ser likheter med Timrå och Sverige i fotboll ikväll. Känns som vi har Eronen och Erixon som mittbackar, längtar efter något stabilt såsom Koskinen
Kommentera